Hírek

Döntő meghirdetése: "Szépírás a kézírás" és "Ékes rovás" vetélkedőkre

Lezárult az idei Szépírás a kézírás és Ékes rovás versenyünk első fordulója. A beérkező pályaműveket a kiírásnak megfelelően bírálta el a zsűri. 22 szépírót és 10 rovót tudunk meghívni kiváló munkájuk alapján az áprilisi döntőbe. A mellékelt táblázatokban megtekinthetők a döntősök névsora, akiket villámpostán (e-mail) is értesítettünk.

A döntő időpontja: 2018. április 18. szerda 9 óra

Helyszín: Mansfeld-terem

Várjuk szeretettel a meghívottakat! Minden pályázó diáknak és az őket felkészítő, segítő pedagógus kollégáknak köszönjük a munkáját!

Húsvétváró

Idén, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon újra megrendezésre került iskolánkban a húsvétváró tojásfestés és játék. Nyolc osztály vett részt a rendezvényen osztályfőnökeik kíséretében. Száraz Anna rajztanárnő segítségével tojásokat díszíthettek dekupázs technikával és egyszerű tojásfestékkel is. Az iskola előkertjében és a sportpálya környékén pedig játékos vetélkedő zajlott, amelynek szervezői és irányítói a 10.c osztályosok voltak. Sor került itt tojásgurításra, húsvéti kvízre, tojáslopó játékra is, de húsvéti sudoku, verselés, ugrálós váltó is volt a terítéken.

Átadták a Weiss Manfréd iskola felújított kollégiumát

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem. A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

Fitting-Ker bajnokság

Iskolánk meghívást kapott a Tököl Városi Sportcsarnokba egy négy csapatos kispályás labdarúgó bajnokságra a Fitting-Ker Kft. részéről, akikkel szakmai-gyakorlati kapcsolatban állunk.

Két cég felnőtt -, valamint egy középiskola csapatával mérkőztünk meg. Nehéz küzdelemben végül az első helyet szerezték meg fiaink a jóval tapasztaltabb ellenfelekkel szemben.

Csapatunk tagjai voltak:
tanulók: Kisvarga Szabolcs, Martinec Richárd, Balogh Dávid, Mészáros Krisztián, Bakos András, Lőre Konor, Rostás Roland
tanárok: Rozgonyi Krisztián, Szalanics Zoltán, Bérces János

Megemlékezés Mansfeld Péterről

Mansfeld Péter halálának 59. évfordulójára emlékeztünk meg a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében március 21-én. Az 1959-ben kivégzett Mansfeld Péter az iskola tanulója volt, később pedig részt vett az 1956-os forradalomban.

Március 15-i megemlékezés

Iskolánkban és kollégiumunkban is műsorokkal emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról.

A 170. évforduló alkalmából iskolánk tanulói nagy lelkesedéssel készültek a megemlékezésre, melyet 2018. március 14-én mutattak be.

Iskolai Kazinczy-verseny 2018

2018. február 19-én megrendeztük iskolánkban a Kazinczy Szépkiejtési Versenyt. Anyanyelvünk iránti elkötelezettség méltó megünneplése volt a délután. Kerekes Barnabás Tanár Úr az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke volt a zsűri elnöke. Értékelő beszédében kiemelte ennek a rendezvénynek a fontosságát, és sok hasznos tanáccsal látott el bennünket.