Hírek

Önvédelmi Területi Bajnokság

A BKSZC Weiss Manfréd Szakképző Iskolában folytatódott 11.24-én, pénteken a „Készülj Fel!” – Önvédelmi Területi Bajnokság.

A válogatón közel 100 versenyző vett részt, akik különböző imitált utcai szituációkban, a legmodernebb technikák bemutatásával küzdöttek meg egymással. A versenyen több kategóriában is a döntőbe jutottak Intézményünk tanulói, amelynek 2024. január 27-én a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia ad majd otthont.

Weiss '23 Modell és Makett Verseny

Dr. Kornis Jánosnak, a NAVIGA Élethű Hajómodellek szekció vezetőjének kezdeményezésére és menedzselésével került megrendezésre Csepelen egy olyan hajómodell és makett kiállítás, amely mindkét modellezési ág művelőit, valamint a hadtörténeti események és a technikai sportok iránt érdeklődőket várta egy kellemes találkozóra.

Péchy Blanka-emléknapon

2023. december 2-án iskolánk Beszédművelő köréből részt vett Tóth Krisztina 12/c osztályos tanulónk a Péchy Blanka-emléknapon, mely országos jellegű rendezvény.

A példamondatok jelölésében II. helyezést ért el. Gratulálunk neki!

Felkészítő tanára: Keppel Gyula

III. Mikulás Kupa Kadét fekvenyomó verseny

A verseny rendezője: A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda volt.

A verseny helyszíne, a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum 6000 Kecskemét, Hunyadi tér 2. (Tornacsarnok) volt.

Faültetés

Az iskolai szépítés, zöldítés, környezettudatosság jegyében örömünkre szolgált, hogy elültethettük az Óbudai Egyetem „Tudás fája” projektjének keretében iskolánk számára adományozott gyümölcsfákat.

A kis almafák remélhetőleg növekedésnek indulnak, hogy árnyékukkal és gyümölcsükkel is megörvendeztessenek bennünket!

Köszönjük szépen az Óbudai Egyetem nagyvonalú gesztusát!

Sudoku 2023.

Iskolánkban immár hetedik alkalommal rendeztük meg a sudoku versenyt november 27-én. A versenyen a diákok mellett iskolánk dolgozói is részt vettek.

A versenyzőknek három szintet kellet teljesíteniük összesen 6 feladatlapot, a következő módon:

  • első szint, 2 (kettő) könnyű versenylapból állt,
  • második szint, 2 (kettő) közép nehézségű versenylapból állt,
  • harmadik szint, 1+1 nehéz, majd nagyon nehéz versenylapból állt.

A versenyzők közül a legjobbak 4 illetve 5 fordulón jutottak túl, az időeredmény döntött.

Keppel Gyula elismerő oklevelet kapott

A Magyar Művészeti Akadémia művészetelméleti tagozata Keppel Gyula középiskolai tanárt kiemelkedő művészetpedagógiai tevékenységéét elismerő oklevélben részesítette.

Gratulálunk Tanár úr!

Gulág monodrámák

A Gulág Alapítvány 30 éves évfordulója alkalmából meghívást kaptunk Nagyné Pintér Jolán elnökasszonytól 2023.11. 30-ára, a Aranytíz Kultúrházba egy könyv (Gulág monodrámák) és a belőle készült színpadi mű ( Török Tamás: Isten kebelén) bemutatójára.

Huszár avatás

Iskolánk kadétjai közel 1 éve a Vitéz Mikecz Kálmán Huszár és Honvéd Hagyományőrző Bandériumban hagyományőrző rendezvényeken adnak szolgálatot.

Ebben az időszakban közel 15 ilyen eseményen vettek részt. Ezért, a bandérium évzáró összejövetelén jutalomként 4 kadétot huszárrá avattak a hagyományok szerint. Név szerint : Benes Attilát, Gere Zalánt, Göröcs Mártont, Lakai Bánkot és Ragány Albert osztályfőnököt is.

56-os műsor

Az 1956. október 23-ára való emlékezés alkalmából iskolánk dísztermében egy mozgalmas, 40 perces pódiumjáték került színre.