Felhívás

Dömötör József

Kedves Munkatársak!

Néhai kollégánk, Dömötör József urnás temetése 2019. október 8-án, 9.00 órakor lesz az Új Köztemetőben.

1108 Bp., Kozma u. 8.
A sírhely száma: 73-1/0/0/103.

Döntő meghirdetése: "Szépírás a kézírás" és "Ékes rovás" vetélkedőkre

Lezárult az idei Szépírás a kézírás és Ékes rovás versenyünk első fordulója. A beérkező pályaműveket a kiírásnak megfelelően bírálta el a zsűri. 21 szépírót és 11 rovót tudunk meghívni kiváló munkájuk alapján az áprilisi döntőbe. A mellékelt táblázatokban megtekinthetők a döntősök névsora, akiket villámpostán (e-mail) is értesítettünk.

A döntő időpontja: 2019. április 16. kedd 9:00 óra
Helyszín: Mansfeld-terem

Várjuk szeretettel a meghívottakat! Minden pályázó diáknak és a felkészítő pedagógusoknak köszönjük a munkáját!

„Szépírás a kézírás” VIII. versenykiírás

Nyolcadik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is rengeteg pályamű érkezett be.

Az első fordulóban Kodály Zoltán: Mit akarok a régi székely dalokkal? című írását várjuk kézzel írva.

A szöveget mellékeljük.

„Ékes rovás” VI. versenykiírás

Hatodik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is színvonalas pályamunkák érkeztek.

Az első fordulóban a Tavaszi szél vizet áraszt c. ismert magyar népdalunknak a Mezőségben, Mezőkeszün gyűjtött verzióját várjuk beküldésre kézzel róva.

Kadétképzést indít a BKSzC

Akár 2020-ban elindulhat a kadétképzés a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) intézményeiben – jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szeptember 25-én, Csepelen.

Duális szakképzés: gyakorlat teszi a mestert!

Milyen duális szakképzésben tanulni? – Nézd meg, miért szeretik ezt a képzést a diákok!

A felvételek három olyan iskolában készültek, ahol duális szakképzésben tanulhatnak a diákok különféle szakmákat.

A duális szakképzés egy olyan képzési rendszer, ahol a tanulók elméleti képzését az oktatási intézmények, a gyakorlati oktatást pedig cégek végzik. A tanulók a képzés egy részét így nem az iskolában, hanem az intézménnyel szorosan együttműködő cégeknél töltik tanulószerződéses keretek között.

Virtuózok: Nagy Torma Krisztina

Kollégista a virtuózokban: Nagy Torma Krisztina kollégiumunk lakója bekerült a Duna TV- n futó Virtuózok zenei tehetségkutató elődöntőjébe. A harmonikás lány produkciója a nagyok kategóriájában május 25-én 19 óra 30 perctől lesz látható a Duna TV-n. Szurkoljunk neki!

Összefüggő gyakorlat dokumentumai 2018

Elérhetőek az összefüggő gyakorlathoz kapcsolódó aktuális dokumentumok. A tájékoztatóknak megfelelően, csak pontosan kitöltött, eredeti dokumentumokat tudunk elfogadni. Kérjük, a megadott határidőket tartsák be! Az összefüggő gyakorlat maradéktalan teljesítése szükséges a felsőbb évfolyamba lépéshez.

Döntő meghirdetése: "Szépírás a kézírás" és "Ékes rovás" vetélkedőkre

Lezárult az idei Szépírás a kézírás és Ékes rovás versenyünk első fordulója. A beérkező pályaműveket a kiírásnak megfelelően bírálta el a zsűri. 22 szépírót és 10 rovót tudunk meghívni kiváló munkájuk alapján az áprilisi döntőbe. A mellékelt táblázatokban megtekinthetők a döntősök névsora, akiket villámpostán (e-mail) is értesítettünk.

A döntő időpontja: 2018. április 18. szerda 9 óra

Helyszín: Mansfeld-terem

Várjuk szeretettel a meghívottakat! Minden pályázó diáknak és az őket felkészítő, segítő pedagógus kollégáknak köszönjük a munkáját!

„Szépírás a kézírás” VII. versenykiírás

Hetedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is rengeteg pályamű érkezett be.

Az első fordulóban Babits Mihály: A legnagyobb magyar – Töredékek Széchenyiről című írását várjuk kézzel írva.

A szöveget mellékeljük.