Hírek

Tamási Áron illusztrációs rajzpályázat – eredményhirdetés

Tamási Áron, a székely magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából iskolánk illusztrációs versenyt hirdetett.

Szép magyar beszéd verseny - 2023

1987 óta minden évben megrendezzük iskolánkban a Szép magyar beszéd versenyt, amit az idén február 20-án tartottunk a könyvtárban.

Sudoku

2023.02.14-én megrendezésre került iskolánkban a sudoku vetélkedő.

A versenyzőknek 3 (három) szintet kellet teljesíteniük összesen 6 feladatlapot, a következő módon:

  • első szint, 2 (kettő) könnyű versenylapból állt,
  • második szint, 2 (kettő) közép nehézségű versenylapból állt,
  • harmadik szint, 1+1 nehéz, majd nagyon nehéz versenylapból állt.

A versenyzőknek, a sudoku lapokat időre és persze hibátlanul kellet teljesíteniük.

Valentin-nap

A mai napon a Weissben is röpködtek Ámor nyilai, szorgos kupidói pedig rendületlenül kézbesítették a szerelmes leveleket. Az osztályokat látva mindenki arcára mosoly kunkorodott. Nagyon várták már, vajon Rómeójuk vagy Júliájuk küld-e nekik levelet. Csodálattal néztük, amikor a levelet bontó diákok örömmel olvasgatták a szerelmes üzeneteket. Az esemény görülékenységéről a diákönkormányzat gondoskodott, a levelek hiánytalan kézbesítéséért pedig Bárdy Vivien 9r, Szabó Andrea 9r, Márton Tamara 9r, Miklós Kíra 11d, Vorák Dávid 11p feleltek.

Qatari ifjúsági utcai foci vb

Qatarban volt az ifjúsági világbajnokság. Qatarba azért jutottam ki, mert folyamatosan edzésre jártam és egyre jobban játszottam. A meccsek jók voltak, voltak erős és közepes erősségű csapatok, és ezért lettünk ötödikek.

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lővészverseny

2022.12.16.-án honvéd kadétjaink 6 csapattal képviselték Iskolánkat a Honvédelmi Sportszövetség által, Honvéd Kadét Program résztvevői számára kiírt, V. Honvédelmi Airsoft Szituációs Lővészversenyen. A csapataink egymással versenyeztek, de eredményeik felkerülnek az országos összesített listára is, ahol az abszolút győztesek kihirdetésére később került sor.

Idegen nyelvi versenyek

November 16-án a német nyelvet tanuló diákok az Oktoberfest hagyományáról néztek meg egy filmet, majd a látottak és hallottak alapján feladatokat oldottak meg párban. A vetélkedő Hajasné Laczkó Hedvig és László Virág tanárnő irányításával nagyon jó hangulatban zajlott.