Hírek

Angol verseny

Az idén rendhagyó módon olyan projekt feladatot hirdetettünk, melyet otthon lehetett egyénileg vagy párban elkészíteni és határidőre beadni.

A téma a Halloween volt. Két feladat közül választhattak a diákok - bemutathatták egy poszteren rajzokkal/festménnyel és szöveggel az ünnep eredetét és azt, hogyan ünneplik ezt az angolszász nyelvterületeken, valamint írhattak egy ijesztő/horror történetet.

A Halloween projekt eredménye:

  1. Bodnár Krisztina 11.E
  2. Berta György 11.E
  3. Jankó Petra, Novák Noémi, Tóth Krisztina 12. ABCE

Petőfi 200 a Hagyományok Házában

A Kertész Imre Intézet meghívásra 2023. 11. 13-án 16 órakor a Hagyományok Házának dísztermében vettünk részt egy zenés pódium Petőfi 200 előadáson.

Felvételi tájékoztató 2023

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Iskolánkba történő felvételinél az alábbi pontszámítást alkalmazzuk.

Hozott pontok (50) és a központi írásbelin szerzett pontok (anyanyelv 50 + matematika 50) alapján egységesen történik.

Figyelembe vesszük az általános iskolában elért 7. év végi és 8. osztályos félévi eredményeket magyar irodalomból és nyelvtanból, idegen nyelvből, matematikából, fizikából, kémiából, biológiából vagy földrajzból*(közül a nagyobb összpontszámút választjuk) maximum 50 pont értékben.

Látogatása a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumban

2023. szeptember 19-én a 12. H. osztály Osztályfőnökük kíséretében látogatást tett a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumban.

Minden tűzrakó állványon más étel készült

Bográcsoztak a kollégisták a focipálya mellett szeptember 21-én. A sütögetésre a kétnapos ismerkedési rendezvény második napján került sor, a barátságos sportmeccsekkel párhuzamosan.

Bibok Szilvia diákönkormányzati patronátus tanár ismertette: év elején általában megtartják a bográcsozást, melynek egy darabig a pandémiás helyzet állta útját. Most újult erővel szervezték meg és sokan várták.

Kollégista diákok tamariska-dombi kiruccanása

1956 megismerését szolgálta a kollégista diákok tamariska-dombi kiruccanása.

Királyerdő szívébe kirándult a Weiss Manfréd Kollégium tucatnyi lakója szeptember 20-án. Fő cél az 1956-os forradalom csepeli vonatkozásainak feltárása volt. Székely Mária Magdolna nevelő, a szervező két nappal korábban játékos prezentációval készítette fel a diákokat a barangolásra.

Kadét Haditorna Verseny

Beszámoló a Honvéd kadét tanulók részére szervezett a Haditorna versenyről.

„Mi együtt a Weiss csapatába tartozunk!”

Iskolánk csapata a Haditorna versenyen BFVB különdíját nyert. Csapatunk az egyetlen volt, amely életkorban és nemben is széleskorhatárú és koedukált volt, a csapatban a lányok és a fiúk egyenlő arányban képviseltették magukat.

Rendvédelmi pályaorientációs nap

Iskolánk idén is képviselte magát a „Rendvédelmi pályaorientációs nap - a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek és kísérőik részére” tárgyú rendezvényen 2023. november 7-én a Rendészeti Szabadidő - és Sportcentrumban.

Több, mint 300 pályaválasztás előtt álló diák vett részt az eseményen.

Az izgalmas feladatok miatt szívesen időztek iskolánk állomásánál, rengeteg kérdéssel is bombázták a 10P osztály rendészeti őr tanulóit, akik állták a sarat, és személyes iskolai tapasztalataikkal színesítették a bemutatkozást.

Érzékenyítő és képesség-fejlesztő szakmai nap

„Mi együtt a Weiss csapatába tartozunk!”

Beszámoló a Honvéd kadét tanulók részére szervezett érzékenyítő és képesség-fejlesztő szakmai nap programjáról

A program célja: A Honvéd Kadét Programban tanuló diákjaink érzékenyítése, szakmai képességeik fejlesztése, pályaválasztásuk, pályadöntésük további szilárdítása, az osztályok közötti kohézió, együttműködés erősítése, újabb különleges élményekkel gazdagítása.

UNICEF Ébresztőóra

Az idei tanév szeptemberében és októberében igen mozgalmas volt az iskolai élet. Többek között egy nagyon érdekes rendezvénysorozatnak adott otthont a Mansfeld terem - iskolánk rendezvényterme- az UNICEF gyermekjogi szervezet aktivistái jöttek el hozzánk. A rendezvény címe: Ébresztőóra

Mivel a gyermekjogok ismerete nagyon fontos minden tanuló számára, örültünk a jogok ismertetésének vagy felelevenítésének, a kötetlen beszélgetéseknek, a jó hangulatú csoportmunkának.