Közösségi Szolgálat

Harmadik tanévét kezdte a falfestési projekt!

Immár a külső portától a kollégiumig színes betonfal kíséri az iskolába igyekvőket.

Idén a gólyanapon tervezett osztályemblémák kerülhettek a kerítésre közösségi szolgálati tevékenységként. A legújabb munkák sorát a 9.C aktív és vidám magja kezdte: informatikai osztályként számítógépet festettek, majd a 9.B és 9.E osztály is elkészítette a maga egyedi falát. A 10.D képviselőinek alkotása értékeiket jelképezi, egyúttal a készítők reményei szerint (virágos) jókedvre derít.

40 zsák

Ismét részt vettünk az elmúlt hétvégére meghirdetett országos TE SZEDD! szemét eltüntető programban. Közösségi szolgálat keretében az iskola betonkerítése mentén felhalmozódó hulladékdombot támadta meg néhány elszánt 9. és 10.C-s diákunk. A feladat korán sem volt egyszerű, mint azt a 40 zsák szemét mutatja. A kemény terepmunka után Nagy Katalin tanárnő zsíros kenyérrel támogatta az elhasznált energiák pótlását. Külön dicséret a kilencedikesek vállalkozó kedvéért!

Közösségi szolgálat 2016-17. tanéves beszámolója

Események és eredmények

  • A felsős diákok közösségi szolgálati részvétele a gólyatáborban, a gólyanapon, a karácsonyi készülődésben, a húsvét előtti programban, vagy az ünnepségek és versenyek jelentős részében, pl. szalagavató és LAN party, ballagás, stb.
    Ebből lehetne még több jövőre, a Centrum szervezte nagy rendezvényeken is segédkezhetnénk.
  • Folytatódott Száraz Anna rajztanárnővel a sikeres IKSZ kerítésfestési projekt.
  • Kilencedikes diákjaink vettek részt az érdi sportaréna kiürítési gyakorlatával egybe kötött IKSZ programján ősszel.

IKSZ gyakorlat beszámoló

Csepel határában elhagyatott, volt ipari területre hívta a Katasztrófavédelem és a Budapest Mentőszervezet május 26-i árvízvédelmi gyakorlatára a fővárosi középiskolások vállalkozó szellemű tagjait közösségi szolgálatra.

IKSZ parkrendezés

Április második vasárnapján a Hűvösvölgyi Gyermekotthon parkjának rendezésében segítettek 9. évfolyamos közösségi szolgálatos diákjaink.

IKSZ - BRFK

Március 25-én elsőként vettek részt érdeklődő diákjaink a Budapesti Rendőr-főkapítánysággal kötött együttműködési megállapodás alapján rendőrségi közösségi szolgálatot előkészítő foglakozáson.

IKSZ - Olajág

Tavaszi újrakezdés zajlik a csepeli Olajág Idősek Otthonában, ahol közösségi szolgálatos diákok a dekorálásba segítettek.

Iskolai Közösségi Szolgálat

IKSZ teljesítése a 2016-17. első félévében // Sárkány Eszter - Ifjúságvédelmi felelős, közösségi szolgálati koordinátor

Legyünk színesek!

Két éves tervek válnak valóra iskolánkban november elején. Pályázati lehetőség hiányában - önerőből, a Komplex Szakképzési Centrum támogatásával.

Az épülethez vezető utat szegélyező betonfal elemeket diákok festik színesre. Száraz Anna rajztanárnő segítségével nemcsak színek, hanem képek kerülnek a régi kerítésre.

Közösségi Szolgálat az Autómentes Napon

Válassz! Válts! Variálj! – az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva az Autómentes Hétvége budapesti programsorozatának idén is az Andrássy út adott otthont. Diákjaink közösségi szolgálatként a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt pavilonjánál segítettek. A fiúk rengeteg lufit fújtak, a lányok szórólapot osztottak. Kelendő volt a legkisebbek számára készült szelektív hulladékgyűjtésről szóló játékos feladatlap is.