Hírek

Hősök Napja

Kadétjaink a Mikecz Kálmán Huszár Bandérium részeként, koszorúzással és díszőrséggel emlékeztek Tökölön a Hősök Napján. 2023.05.28.

Honvéd Kadét Akadályfutó verseny

2023. 06. 26-án 30 fő honvéd kadét diákkal és 2 fő kísérővel festői környezetben, Bánkon voltunk a Honvédelmi Sportszövetség által rendezett, a Magyar Honvédség által támogatott, rendhagyó Kadét Akadályfutó versenyen. A versenyen iskolánk honvéd kadét programban résztvevő 9-10-11-12. évfolyamos diákjai vettek részt. Intézményünk évek óta a verseny visszatérő szereplője.

Szépírás a Kézírás és Ékes Rovás vetélkedőink döntője 2023

Sok évre visszatekintő kétfordulós vetélkedőink – nevezhetjük így is versengés helyett – újra szárnyra keltek, és a három év kihagyás után ismét ünnepi helyszín lett iskolánk Mansfeld-terme.

A medvematekon

Iskolánkban már megszokott, hogy évente benevezünk a Medve Szabadtéri Matematikaversenyre.

Weiss kadétok a Ludovika Fesztiválon

2023. 05. 11-én az iskolánk 9-, 10- és 11. évfolyamos Kadétjai, részt vettek a Ludovika Fesztiválon.

Bár, a színvonalas rendezvénynek nagyon az elejére érkeztünk, így is lehetőségünk volt megnézni a Honvédség legújabb haditechnikáit, fegyverzeteit, eszközeit. Betekintést nyerhettünk többek között a Páncélosdandár, a Különleges Műveleti Dandár és a Vegyiharc Ezred feladataiba is.

Fenntarthatósági hét

2023. májusának elején iskolánkban újra pezsgett a diákélet - egészséges életmód és fenntarthatósági napokat tartottunk.

Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

Több éve hagyományként rendezzük meg a környezetvédelmi vetélkedőt, melynek központi témája a globális felmelegedés, klímaváltozás. Az éven 2022.05.02-án az intézmény Mansfeld-termében került megrendezésre.

Bolond Ballagás

A mai napon a végzős évfolyamok sajátos módon köszönhettek el iskolájuktól, mely évek óta a második otthonuk volt.

175 éves a Magyar Honvédség

A mai napon a Honvédelmi Minisztérium meghívásának eleget téve részt vettünk a „175 éves a Magyar Honvédség” kiállításon.

Honvéd Kadét Sakkbajnokság

2023. április 28-án a Stefánia Palotában került megrendezésre az 1. Honvéd Kadét Sakkbajnokság.

Iskolánkból a 9H osztály 5 kadétja, Király Bence, Kmeth Zalán, Keller Kristóf, Bagoly Bálint valamint Fekete Martin mérette meg magát a rendkívül erős, és nagy létszámú mezőnyben.

Bár dobogós helyezést nem sikerült elérnünk, de becsülettel helyt álltak tanulóink az egész napos verseny mind a 7 fordulóján keresztül!

Köszönet a fiúknak és Papp- Csepi Babett tanárnőnek.