Hírek

Itt az idő! - emlékműsor

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából iskolánk diákjai színdarabot adtak elő Március 15. – Itt az idő! címmel.

Ideiglenes Felvételi Jegyzék

Az oktatási azonosító megadásával lekérdezhető az ideiglenes felvételi rangsor minden megjelölt szakmához külön-külön.

2024. április 8-án és 10-én a felvételi vizsgák eredményei alapján a tanulóknak, szülőkkel együtt lehetőségük van az eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, a rangsorok módosítására az általános iskolában.

Pénz7 2024

Ez év március 6.-án - mint az ismeretes - a PÉNZ 7 a pénzügyi és vállalkozói témahét keretében megszervezett vetélkedőn a 10. -es osztályok 3 fős csapatai vettek részt. A 12. C osztály ezzel párhuzamosan pénzügyi számítási feladatokat oldott meg.

Fair Play Cup

Mai napon a Fair Play Cup tavaszi fordulóján vettünk részt, ahol a diákok elképesztő teljesítményt nyújtottak.

Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokság

Beszámoló: XI. Kinizsi Közelharc Kupa „Furkó Kálmán ezredes Emlékverseny” Szentendre Altiszti Akadémia 2024. 02. 29. Csütörtök 08.00-18.00

Megérkezésünk után megtörtént a nevezés és a mérlegelés.

A megnyitón egy perces néma csenddel nyilvánítottunk tiszteletet, Furkó Kálmán ezredes emlékének.

Trambulin Ösztöndíjpályázat

A pályázat célja

  • A valamely tantárgyakból, illetve területen (előadóművészet, képzőművészet, sport természettudományok, társadalomtudományok területén) kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges tanulók eredményeinek elismerése,
  • A fővárosban tanuló középiskolások ösztönzése a képességeik folyamatos fejlesztésére,
  • Hozzájárulás az adott tantárgyból, területen nyújtott kiemelkedő teljesítményük, tehetségük kibontakoztatásához, további fejlesztéséhez.

A tanulói pályázatok benyújtási határideje: 2024. április 2.

Kommunizmus Áldozatok Emléknapja

Iskolánk 2024. március 1-én, a Kommunizmus Áldozatok Emléknapjának (február 25) emlékére, a GULÁG és GUPVI sztálini kényszermunka- és koncentrációs táborokban és az éhínség-terrorban 1930-1960 között elpusztult 20-30 millió hadifogoly és civil áldozatokra emlékező filmbemutatót , ankét beszélgetést és kiállításmegnyitót tartott.

Estöri – Kreatív Történelmi Verseny

Az Esterházy Magyarország Alapítvány idén immár nyolcadik alkalommal rendezte meg kreatív történelmi versenyét. A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék Magyarország történelmét, kultúráját és életmódját. Az idei téma a kelet-közép-európai államok uniós csatlakozása volt.

Gulág Alapítvány - konferencia és pályázat

„Az Alkotó Szabadsága – Művészek szovjet fogságban” címmel szakmai konferenciát szervezett a Gulag Alapítvány a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.