Sport / Verseny

Történelem vetélkedő a reformkorból

2018. 11. 28 –án 7-8. órában rendeztük meg a 11. és 12. évfolyamosok számára a történelmi vetélkedőt a reformkorból a 111. teremben, amelyen 4 csapat vett részt, csapatonként 4 fővel.

Weiss Manfréd iskolai sportnap a honvédelem jegyében

Az előzetes várakozásoknál is nagyobb érdeklődés övezte a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület és a Honvédelmi Sportszövetség közös iskolai sportnapját a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

December 1-jén a lézerfegyveres bemutató és lövészeti verseny programjában mintegy 240 gyerek vett részt, akik 12 lőállásból gyakorolhatták a lövészetet öt versenybíró felügyelete mellett. A Honvédelmi Toborzóiroda csepeli kirendeltsége is kitelepült a helyszínre.

Evezős Diákolimpia

2018. 09. 29 - 30-án rendezték az evezős diákiolimpiát, ahol a 11. D osztályból Marton Tamás és Fodor Nikolás képviselték iskolánkat. Marton Tamás a selejtezőkből nem jutott tovább, míg Fodor Nikolász értékes helyezéseket "lapátolt" össze: Kenu C1 1000 m-en 5. hely, Kenu C1 500 m-en 4. hely, Kenu C1 2000 m-en 8. helyet szerzett!

Gratulálok!

Erdős András

Gólyanap

2018. október 26-án már sokadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a gólyanapot, amelyet idén is szervezett csapatépítés, ráhangolás előzött meg minden egyes kilencedikes osztályban, iskolánk fejlesztőpedagógusai, gyermekvédelmi felelőse és pszichológusa szakszerű szervezésében, az osztályfőnökök tevékeny részvétele mellett.

Fair Play Kupa

2018. november 6-án rendezték a 2018/19-es tanév Fair Play kupa őszi fordulóját! 40 csapat nevezésével indultak meg a budapesti küzdelmek, iskolánkat a 8. csoportba sorsolták. A fiúk kiváló játékkal és veretlenül nyerték meg a csoportjukat és biztató előjelekkel várhatják a tavaszi fordulót, ahol kiharcolhatják a továbbjutást az országos döntőre.

Szenttamási Róza 5. az Ifjúsági Olimpián!

Szenttamási Róza 5. az Ifjúsági Olimpián! Tájékoztat bennünket a Magyar Birkózó Szövetség facebook oldala.

Kollégiumunk lakója, Róza már túl van a helyosztó mérkőzésén Buenos Airesben.

A csepeliek serdülőkorú birkózója 3:0-ra megverte a női 49 kilógrammosok 5. helyéért az amerikai Ikeit.

Kadet Eb-ezüstérmes tehetségünk tehát három győztes és két vesztes mérkőzés után az előkelő ötödik helyen zárta a 2018. évi ifjúsági olimpiát.

GRATULÁLUNK, RÓZA!
BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok

Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok az olaszországi Jesolo-ban megrendezett utánpótlás Világbajnokságon.

Idegen nyelvi dalverseny

A tanév utolsó nyelvi versenye is a Mansfeld-teremben került megrendezésre.

A németül tanuló diákok a hetedik, az angolul tanulók a nyolcadik órában mérték össze tudásukat.

Mándy kupa és röplabda 2018

Az iskola női röplabda, valamint kispályás labdarúgó csapata nyolc csapatos középiskolás bajnokságon vett részt. A lányok szépen szerepeltek és végül 4. helyezettek lettek.

A kispályás labdarúgó csapat:

A fiúk óriási bravúrt végrehajtva három győzelem után a döntőben – porzó salakpályán, húsz év fölötti, igen erőteljes játékosokból álló csapat ellen – döntetlent értek el, majd büntetőkkel diadalmaskodtak és elnyerték a kupát.
Az eredmény mellett említést érdemel srácaink sportszerű viselkedése, a csapat összetartása, győztes mentalitása.

Qualitas kupa

A torna speciális kiírása, hogy egy testnevelő tanár játszhat a csapatban. Ezzel a lehetőséggel élt is minden iskola a soroksári sportcsarnokban.

A nyolc csapatos bajnokságon végül az ötödik helyezést értük el úgy, hogy egyszer sem szenvedtünk vereséget. A csapat tartása végig meg volt, a pályán belüli és kívüli viselkedésre pedig egyáltalán nem lehetett panaszunk. A fiúk iskolánkat méltó módon képviselték.