Sport / Verseny

HACKATON verseny 2019

A Budapesti Kereskedelmi Kamara által szervezett "Társadalmilag hasznos vállalkozások kitalálása HACKATON verseny" 2019.09.26-án került megrendezésre.

Honvéd Kadét Kupa

Hét - honvédelmi képzéssel foglalkozó - oktatási intézmény harminc középiskolás tanulója vett részt Püspökszilágyon, szeptember 12-én, a Magyar Honvédség Katonai Háromtusa Bajnokságának Kadét versenyén. A BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziumát, Szakközépiskoláját és Kollégiumát Gaszler István osztályfőnök vezetésével négy fő Honvéd Kadét tanulónk képviselte: Pavlovics Misell, Zahár Flóra, Erdélyi Ajtony és Horváth Péter Zsombor.

Tavaszi kupák

Május kupa, Qualitas kupa, Fair Play kupa

Kenus éremeső az MTK-ban és a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziumban

Fodor Nicholas, iskolánk 11. D osztályos tanulója évek óta ennek a szép sportnak a hódolója. A borongós tavasz számára sikereket hozott, kifizetődött az eddigi befektetett munkája.

Május 8-án, a Győr—Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon, Nicholas a korosztályában, hatalmas csatában harmadik helyet szerezte meg c1 18 kilométeren.

Honvéd Kadét Kupa

Iskolánk tanulóiból összeállított 14 fős csapattal, 2019. május 21-én, a Budapesti Honvéd SE angyalföldi sporttelepén vettünk részt a Honvéd Sportszövetség által megszervezett Honvéd Kadét Kupán.

Iskolánk fennállásának 70. évfordulója

2019. április 26-án ünnepeltük iskolánk megalakításának 70. évfordulóját. Ezt a napot megelőzte számos iskolai esemény, játékos vetélkedő, spotprogramok melyek mind azt a célt szolgálták, hogy tanulóink minél jobban megismerjék iskolánk múltját és jelenét.

Sport: Németh Milán nemzetközi versnyeken

Németh Milán 10.g osztályos tanuló az elmúlt hetekben több nemzetközi megmérettetésen vett részt, mint birkózó. Magyarország és a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hírnevét öregbítve az alábbi eredményei születtek:

- Zagreb Open’ nemzetközi verseny: 1. helyezett.
- Egy mini VB megfelelője, a román fővárosban megrendezett 23 nemzet, közel 450! válogatott birkózóját felvonultató versenyen: az előkelő 2. helyezett.

Gratulálunk az elért eredményekhez, sikerekhez!

Ékes Rovás 2019 – döntő

Testvérként, kéz a kézben szerepel a szépírás mellett ősi írásunk sajátos megjelenése iskolai vetélkedőn, az „Ékes rovás” területén. A cím jelzi, hogy a magyar rovás is helyet követelhet magának olyan megmérettetésen, ahol szemnek-léleknek gyönyörködtető szempontok kerülnek középpontba.

Szépírás a Kézírás 2019 – döntő

Nyolcadik éve, hogy megtartottuk iskolánkban a „Szépírás a kézírás” döntőjét. Sikeresnek mondhatjuk immár hagyománnyá váló értékteremtő rendezvényünket. A másolandó szöveget évfordulókhoz kötöttük: 160 évvel ezelőtt született Benedek Elek kiváló erdélyi írónk, és a magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította, azon határozatával, hogy Gyulafehérvárott erdélyi fejedelemmé választották 315 éve.

Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap

A BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában nagyszabású Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap került lebonyolításra, április 26-án. Az eseményen, amely a Honvédelmi Sportszövetség, a Dél- Pesti Tankerületi Központ, a Honvédelmi Minisztérium, a kerületi Kormányhivatal, valamint Budapest Főváros Védelmi Bizottságának támogatásával valósult meg, minden csepeli általános és középiskola 7 – 8., 9 - 10. valamint 11 - 12. évfolyamának tízfős csapata nevezhetett.