Sport / Verseny

Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2019

Idén ismét megrendezték a XI., XXI. és XXII. kerületi általános iskolások, szakgimnáziumok és gimnáziumok számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság volt.

"Weisses" siker a kollégiumok közötti történelemversenyen

2019. április 9-én a BEKK kollégiumban rendezték meg a kollégiumok közötti történelem verseny döntőjét. A döntőn az előzetes feladatlap megoldásai alapján a legjobb 5 kollégium mérhette össze erejét. A Gelle Anna, Fritz Eszter és Németh Stefán alkotta "weisses" csapat végig harcban állt a győzelemért. A diákok végül a kiváló második helyezést érték el, mindössze 3 ponttal lemaradva a győztes Táncsics kollégium mögött. Gratulálunk a kollégistáknak!

Döntő meghirdetése: "Szépírás a kézírás" és "Ékes rovás" vetélkedőkre

Lezárult az idei Szépírás a kézírás és Ékes rovás versenyünk első fordulója. A beérkező pályaműveket a kiírásnak megfelelően bírálta el a zsűri. 21 szépírót és 11 rovót tudunk meghívni kiváló munkájuk alapján az áprilisi döntőbe. A mellékelt táblázatokban megtekinthetők a döntősök névsora, akiket villámpostán (e-mail) is értesítettünk.

A döntő időpontja: 2019. április 16. kedd 9:00 óra
Helyszín: Mansfeld-terem

Várjuk szeretettel a meghívottakat! Minden pályázó diáknak és a felkészítő pedagógusoknak köszönjük a munkáját!

Szakma Kiváló Tanulói

Március 12-14. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 49 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Diáktúra Várostörténeti Verseny – Pesterzsébeti versenye

A Diáktúra Várostörténeti Verseny Pesterzsébeten megrendezésre kerülő versenye 2019.03.02 –án került lebonyolításra.

Iskolánkat két három fős csapat képviselte a 11.E osztályból.

Négy kategóriából mi a középiskolák kategóriájában vettünk részt. Itt 19 csapat szerepelt.

A versenyhez a tanulók kaptak egy térképet utcanevekkel, és egy 47 pontból álló feladatsort, minegyikhez kapcsolódó alkérdésekkel.

SUDOKU bajnokság 2019

Iskolánkban immár negyedik alkalommal rendeztük meg a sudoku versenyt március 6.-án. Nemcsak az iskolában, hanem a kollégiumban is meghirdettük a versenyt, sőt a felnőtteket is buzdítottuk a részvételre. A versenyen a diákok mellett iskolánk dolgozói is részt vettek. Hat fordulót terveztünk, és a résztvevőktől függött, hogy adott idő alatt mennyi feladatot tudnak megoldani. A feladatok minden fordulóban nehezedtek. A versenyzők közül az első helyezett 5 fordulón jutott túl, többen is megoldották a negyedik forduló feladatát, köztük az időeredmény döntött.

Sport: Remekeltek a Weiss-es fiúk!

Nem csak egyénileg, de csapatként is a legeredményesebbek voltak a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának békés harcos team tanulói.

Marvel vs DC farsangi vetélkedő

2019. március 4-én egy vetélkedő keretében mérkőztek meg egymással a Marvel és a DC szuperhősök kedvelői.

Kollégiumi teremfoci bajnokság

Kollégiumok közötti teremfoci bajnokságot rendeztünk és győzelemre vittük csapatunkat a döntőben február 26-án.

Iskolai Kazinczy-forduló

2019. február 13-án tartottuk iskolánkban a Kazinczy Szépkiejtési versenyt. Az anyanyelv ünnepe volt ez a délután, diákjaink igényes, szép gondolatokat tolmácsoltak kiváló íróinktól, költőinktől és nyelvészeinktől.