Hírek

I. helyezés a kadét egészségügyi versenyen

A Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium által 2023. április 28-án megrendezésre kerülő Kadét egészségügyi versenyen, iskolánk négy tanulója WM-21 csapatnéven első helyezést ért el. A csapattagok: Fajth Bálint( 11.H.), Juhász Botond ( 11.H.), Kemecsei Balázs ( 11.H.) és Turóczi Patrik ( 11.H.). Felkészítő tanár: Vitányi Timea.

Kazinczy-verseny országos döntője

2023. április 20-23-án zajlott le az 57. Kazinczy-verseny országos, Kárpát-medencei döntője a győri Kazinczy Gimnázium szervezésében.

A rendezvénysorozat vasárnap reggel a győri városháza dísztermében ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárult. Iskolán tanulója: Tóth Krisztina (11/c), Kazinczy-éremben részesült, valamint mindkét szöveg kiemelkedő összesített teljesítményéért különdíjat is kapott. Az 51 tanulóból az írásbelin egyedül ő érte el a maximális pontszámot.

Kirándulások

Baranyi György tanár úr szervezésében, új lendületet kapott a természetjárás, iskolánkban is.
Szeretettel várja a túrákra, a többi osztály tagjait is.

Képtár...

Városligeti rendőr- és tűzoltó nap

Iskolánkat 2023. április 22. napon a Városligetben megrendezésre került X. Országos Rendőr és Tűzoltónapon a 11R és 11D osztály 6-6 diákja képviselte.

120 csapat mérette meg magát a különféle állomásokon, és az összetett elméleti feladatokban.

A hosszú nap végéig kitartott csapataink jó hangulata, emlékezetes élményekkel tért haza mindenki!

Rendhagyó nap

Idén Áprilisban felforgattuk minden tekintetben az iskola szervezet működését, mert Rendhagyó-napot tartottunk.

EU Secure Project

A Weiss Manfréd Technikum kadét és rendész tanulói két csapattal vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megrendezett “EU Secure Project” megnevezésű angol nyelvi versenyen.

A résztvevőkre szövegalkotási és prezentációs feladatok vártak, és vitakészségüket is összemérték aktuális biztonságpolitikai kérdésekben.

A két csapat: a Weiss Warriors és a Weiss Juniors méltóképpen képviselte iskolánkat!

Külön kiemelték választékos szókincsüket és tájékozottságukat!

9.H szakmai nap

2023. április 21-én iskolánk 9. osztályos honvéd kadét tanulói osztályfőnökükkel az élen egy szakmai nap keretében ellátogattak Tatára, ahol a Magyar Honvédség Klapka György 1. páncélosdandárja nyílt napot és egy, a honvéd kadétoknak szervezett akadályversenyt tartott.

Diákjaink a felsőbb évfolyamos kihívóikkal szemben egy kemény pályán csodálatosan helyt álltak, az osztályból mindenki hősiesen küzdött, és csupán 5 másodpercen múlt a dobogó alsó fokának sorsa!

Látogatás az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál

Iskolánk 8 tanulója két tanár kíséretében látogatást tett Debrecenben, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál.

Beszámoló a WWF előadásról

Április első napjaiban szerencsénk volt vendégül látni iskolánkban a WWF (World Wide Fund for Nature) szervezet munkatársait, akik a 9. évfolyamos tanulóknak tartottak előadásokat a természetvédelem, környezeti nevelés, fenntarthatóság témakörökben.