Kollégium

Étkezési információk 2024/25

Tisztelt Étkezést igénylők!

Az ÉSZGSZ teljes egészében áttért a 2023/2024-es tanévben a MultiSchool online rendelési felületen történő étkezés rendelés, befizetés, kezelés rendszerére.

Ezzel párhuzamosan készpénzes befizetési lehetőséget továbbra is biztosít székhelyén az ÉSZGSZ azoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják használni az online rendelést, vagy nem tudnak, nem akarnak bankkártyával fizetni.

A 2024/2025-ös tanévkezdéskor a kollégiumi beköltözők számára sem biztosítunk helyszíni készpénzes befizetést, erre kizárólag az ÉSZGSZ székhelyén van lehetőség.

Minden tűzrakó állványon más étel készült

Bográcsoztak a kollégisták a focipálya mellett szeptember 21-én. A sütögetésre a kétnapos ismerkedési rendezvény második napján került sor, a barátságos sportmeccsekkel párhuzamosan.

Bibok Szilvia diákönkormányzati patronátus tanár ismertette: év elején általában megtartják a bográcsozást, melynek egy darabig a pandémiás helyzet állta útját. Most újult erővel szervezték meg és sokan várták.

Kollégista diákok tamariska-dombi kiruccanása

1956 megismerését szolgálta a kollégista diákok tamariska-dombi kiruccanása.

Királyerdő szívébe kirándult a Weiss Manfréd Kollégium tucatnyi lakója szeptember 20-án. Fő cél az 1956-os forradalom csepeli vonatkozásainak feltárása volt. Székely Mária Magdolna nevelő, a szervező két nappal korábban játékos prezentációval készítette fel a diákokat a barangolásra.

Sportos megmozdulás a kollégiumban!

Október 14-én meglátogattuk a csepeli Thor sportcentrumot a kollégisták nyílt napon vehettek részt.

Halloween a kollégiumban

A kollégiumban az őszi szünet előtti egy nagyszabású Halloween partyt is tartottunk. A tökfaragó versenyt a birkózó fiúk összetett csapata nyerte - ezúton is gratulálunk! - de a zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen fantasztikus alkotások születtek. Az elkészült remekműveket később megsütöttük és megettük, így sajnos az utókor számára elvesztek. Az eredményhirdetés után fergeteges táncparti kezdődött rémséges díszletek között. Köszönjük a DÖK-nek a hangulatos estét!

Emlékműsorok a kollégiumban

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk a kollégiumban

Kollégiumi kirándulás a Daru-dombra - Igazi piknik hangulat!

Június 3-án, egy csodálatosan friss, napos délutánon jókedvűen és lelkesen indult a Kis-Duna partjára a kollégium diákhada. A cél a Daru-domb volt, a maga 3,5 kilométerével. Zsíroskenyér és újhagyma, valamint Ica néni hagymasalátája várta a megérkező gyerekeket.

Húsvét

A kollégium aulájában 2000 HÚSVÉTJA óta, minden tanévben állítottunk ki vitrint a kézműves foglalkozásokon készült hímes tojásokból. 2021-ben, a 22. Húsvéton egy rendhagyó kiállításról adunk hírt, ott mi nem alkotók, hanem látogatók vagyunk. Küldjük Húsvét alkalmából minden egykori és jelenlegi kollégista, és kolléga számára, a napokban közzétételre kerülő, Nemzetünk hímes tojásai 2021 program keretében megnyíló virtuális tojáskiállítást. Ezek a hímes tojások frissen készültek, egy tojásfestő pályázat alapján díszítették honfitársaink, a pécsi Zsolnay Negyed jóvoltából.

Szeptembertől vár a kollégium

Idén a kollégium is online üzemmódra kapcsolt, de szeptembertől ismét várjuk a diákokat. Ha eleged van a több órás utazásból, ha jó társaságra vágysz, ha érdekes programokon szeretnél részt venni, ha nehezen megy a tanulás, akkor irány a kollégium. Ez egy életre szóló élmény lesz, ne hagyd ki. Jelentkezni személyesen a kollégium titkárságán, vagy a honlapon található elérhetőségeken lehet. Várunk szeretettel.

Harmadik helyezés a kollégiumok közötti történelem versenyen

Az online oktatás bevezetése előtti utolsó pillanatban rendezték meg a BEKK Kollégiumban a kollégiumok közötti történelemversenyt. Kollégiumunk csapata idén is részt vett a megmérettetésen és a Gelle Anna, Trefeli Máté, Turi Gergő alkotta trió a harmadik helyezést hozta el a színvonalas versenyről.

Gratulálunk a szép eredményhez!