Hírek

Helyőrségi nyílt nap Szentendrén

2023. március 23-án iskolánk 10.-es, 11.-es, 12.-es honvéd-kadét tanulói Szentendrén, az Altiszti Akadémián megrendezett Helyőrségi Nyílt Napon vettek részt.

HS légpuska döntő 2023

Diákjaink, a Honvédelmi Sportszövetség légfegyveres Lövész Kupájának Országos Döntőjében

1848.

Az 1848-49-es szabadságharcra és forradalomra rendhagyó módon emlékezett meg a 10.H osztály, Ragány Albert osztályfőnök vezetésével.

Magyarok Európában

„Magyarok Európában” címmel országos állampolgári vetélkedőt hirdetett a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület. A verseny híres feltalálóinkról és találmányaikról szólt, akikre méltán lehetünk büszkék. A témának köszönhetően versenyzők a határon túlról is jelentkeztek.

Valentin napi idegennyelvi vetélkedő

Valentin napi vetélkedőnket február 14-én tartottuk a Mansfeld teremben. A 7. órában a német, 8. órában az angol nyelvet tanuló diákok versenyeztek.

A német nyelvet tanulók először egy szerelemről szóló dalt hallgattak meg, közben a dalszöveg hiányzó szavait egészítették ki. A kétszer meghallgatott dal megalapozta a hangulatot, a párban versenyző diákok jókedvűen ragasztottak egymásra szívecskéket – szeretetük vagy szerelmük jeléül.

A délvidéki magyar áldozatokra emlékezve

Csepeli Hírmondó cikke: A délvidéki magyar áldozatokra emlékeztek a Weiss Manfréd iskolában.

Ideiglenes felvételi jegyzék

Helikopteres repülés

A tavalyi évben „Az altisztképzés másfél évszázada” című rendezvény sorozat kapcsán megtartott elméleti és gyakorlati verseny különdíját elnyerő - most már - 12 H-s csapat az MH Kiss József 86. Helikopterdandár által felajánlott helikopteres repülés élményével gazdagodhatott.

HS Lövészkupa Regionális Döntő

A Honvédelmi Sportszövetség Légfegyveres Lövészkupa 4-es régiójába 15 tanulónk jutott be az iskolai válogató verseny eredménye alapján.

Kinizsi Kupa

Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokság, Furkó Kálmán emlékverseny - A Weiss Manfréd Békés harcos csoport tanulóival részt vettünk a Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokságán.