Hírek

Helyőrségi nyílt nap Szentendrén

2023. március 23-án iskolánk 10.-es, 11.-es, 12.-es honvéd-kadét tanulói Szentendrén, az Altiszti Akadémián megrendezett Helyőrségi Nyílt Napon vettek részt.

HS légpuska döntő 2023

Diákjaink, a Honvédelmi Sportszövetség légfegyveres Lövész Kupájának Országos Döntőjében

1848.

Az 1848-49-es szabadságharcra és forradalomra rendhagyó módon emlékezett meg a 10.H osztály, Ragány Albert osztályfőnök vezetésével.

Magyarok Európában

„Magyarok Európában” címmel országos állampolgári vetélkedőt hirdetett a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület. A verseny híres feltalálóinkról és találmányaikról szólt, akikre méltán lehetünk büszkék. A témának köszönhetően versenyzők a határon túlról is jelentkeztek.

Valentin napi idegennyelvi vetélkedő

Valentin napi vetélkedőnket február 14-én tartottuk a Mansfeld teremben. A 7. órában a német, 8. órában az angol nyelvet tanuló diákok versenyeztek.

A német nyelvet tanulók először egy szerelemről szóló dalt hallgattak meg, közben a dalszöveg hiányzó szavait egészítették ki. A kétszer meghallgatott dal megalapozta a hangulatot, a párban versenyző diákok jókedvűen ragasztottak egymásra szívecskéket – szeretetük vagy szerelmük jeléül.

A délvidéki magyar áldozatokra emlékezve

Csepeli Hírmondó cikke: A délvidéki magyar áldozatokra emlékeztek a Weiss Manfréd iskolában.

Helikopteres repülés

A tavalyi évben „Az altisztképzés másfél évszázada” című rendezvény sorozat kapcsán megtartott elméleti és gyakorlati verseny különdíját elnyerő - most már - 12 H-s csapat az MH Kiss József 86. Helikopterdandár által felajánlott helikopteres repülés élményével gazdagodhatott.

HS Lövészkupa Regionális Döntő

A Honvédelmi Sportszövetség Légfegyveres Lövészkupa 4-es régiójába 15 tanulónk jutott be az iskolai válogató verseny eredménye alapján.

Kinizsi Kupa

Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokság, Furkó Kálmán emlékverseny - A Weiss Manfréd Békés harcos csoport tanulóival részt vettünk a Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokságán.

Folyamőrség

Honvéd Kadét tanulóink az újra alakuló Folyamőrség ünnepi sorakozóján vettek részt. Az MH1. Tűzszerész és Folyamőr Ezreddel való több évtizedes kitűnő kapcsolatunk töretlenül folytatódik, kadét tanulóink képzésük ideje alatt többször is kijutnak az alakulathoz rendezvények, vagy gyakorlati foglalkozások kapcsán.