Beszámoló

Tavaszi kupák

Május kupa, Qualitas kupa, Fair Play kupa

Nemzeti összetartozás napja

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján megemlékeztünk a trianoni tragédiáról, és beszámoltunk az idei Határtalanul pályázat keretében megvalósult kirándulásokról.

Kenus éremeső az MTK-ban és a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziumban

Fodor Nicholas, iskolánk 11. D osztályos tanulója évek óta ennek a szép sportnak a hódolója. A borongós tavasz számára sikereket hozott, kifizetődött az eddigi befektetett munkája.

Május 8-án, a Győr—Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon, Nicholas a korosztályában, hatalmas csatában harmadik helyet szerezte meg c1 18 kilométeren.

Honvéd Kadét Kupa

Iskolánk tanulóiból összeállított 14 fős csapattal, 2019. május 21-én, a Budapesti Honvéd SE angyalföldi sporttelepén vettünk részt a Honvéd Sportszövetség által megszervezett Honvéd Kadét Kupán.

Honvédelem Napja

Intézményünk Honvéd Kadét szakos hallgatói Gaszler István osztályfőnök vezetésével vettek részt pénteken a Honvédelem Napján. A Budaörsi Repülőtéren szervezett rendezvényre a Magyar Honvédség szállította ki tanulóinkat, és gondoskodott róluk a különleges nap folyamán.

Iskolánk fennállásának 70. évfordulója

2019. április 26-án ünnepeltük iskolánk megalakításának 70. évfordulóját. Ezt a napot megelőzte számos iskolai esemény, játékos vetélkedő, spotprogramok melyek mind azt a célt szolgálták, hogy tanulóink minél jobban megismerjék iskolánk múltját és jelenét.

Sport: Németh Milán nemzetközi versnyeken

Németh Milán 10.g osztályos tanuló az elmúlt hetekben több nemzetközi megmérettetésen vett részt, mint birkózó. Magyarország és a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hírnevét öregbítve az alábbi eredményei születtek:

- Zagreb Open’ nemzetközi verseny: 1. helyezett.
- Egy mini VB megfelelője, a román fővárosban megrendezett 23 nemzet, közel 450! válogatott birkózóját felvonultató versenyen: az előkelő 2. helyezett.

Gratulálunk az elért eredményekhez, sikerekhez!

Megemlékezés a holokauszt magyar áldozatairól

Iskolánk is megemlékezett a holokauszt magyar áldozatairól. Az emléknap alkalmából beszédet mondott Varga Zoltán Dominik 11.abx osztályos tanuló, majd az áldozatok emléke előtt tisztelegve az auschwitzi koncentrációs táborról néztünk meg egy dokumentumfilmet, mely azóta emlékhelyként, szörnyűséges mementóként őrzi annak a 430 ezer magyarnak az emlékét is, akik itt lelték halálukat.

Ékes Rovás 2019 – döntő

Testvérként, kéz a kézben szerepel a szépírás mellett ősi írásunk sajátos megjelenése iskolai vetélkedőn, az „Ékes rovás” területén. A cím jelzi, hogy a magyar rovás is helyet követelhet magának olyan megmérettetésen, ahol szemnek-léleknek gyönyörködtető szempontok kerülnek középpontba.

Szépírás a Kézírás 2019 – döntő

Nyolcadik éve, hogy megtartottuk iskolánkban a „Szépírás a kézírás” döntőjét. Sikeresnek mondhatjuk immár hagyománnyá váló értékteremtő rendezvényünket. A másolandó szöveget évfordulókhoz kötöttük: 160 évvel ezelőtt született Benedek Elek kiváló erdélyi írónk, és a magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította, azon határozatával, hogy Gyulafehérvárott erdélyi fejedelemmé választották 315 éve.