Szakma Kiváló Tanulói

Március 12-14. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 49 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A közel félszáz szakképesítés közül, iskolánk idén is a villanyszerelő szakmában volt érdekelt. A versenyre való felkészülés már ősszel elkezdődött, Takács János tanár úr irányításában. Iskolánkból öt tanuló jelentkezett a 12. Szakma Kiváló Tanulója Versenyre.

Idén januárban került sor az írásbeli elődöntőre, az Iparkamara szervezésében.

Innen a válogatóba két tanulónk jutott tovább, fantasztikus eredménnyel. Az országos válogató februárban az Öveges József Szakgimnázium és Szakközépiskolában volt. A 394 jelentkezőből ide már csak a legjobb 18 tanulót hívták be. A feladatok elvégzésére öt óra állt rendelkezésükre a versenyzőknek, ami során számot adhattak elméleti és gyakorlati tudásukról is. Február végén jött a hír, hogy mindkét tanulónk ott lesz a legjobb 8 versenyző között, akik március elején mérhetik össze tudásukat.

Takács János tanár úrnak nem volt könnyű az elmúlt időszak, mert párhuzamosan készíti fel Krehely István, tavalyi aranyérmes tanulónkat a Worldskill újabb válogatójára.

A két tanulónk, minden várakozásunkat felülmúlta.

Március 14-én a mi fiúnk, Hekli Dániel nyakába akasztották az aranyérmet és Lakatos Róbert pedig ezüstérmet kapott a Szakmák Kiváló Tanulója versenyen, villanyszerelőként.

Gratulálunk Hekli Dánielnek és Lakatos Róbertnek és köszönet Takács János tanár úrnak! Sok sikert a továbbiakban is! Szurkolunk Krehely Istvánnak!

Képtár...