Közösségi Szolgálat

Közösségi szolgálat 2016-17. tanéves beszámolója

Események és eredmények

  • A felsős diákok közösségi szolgálati részvétele a gólyatáborban, a gólyanapon, a karácsonyi készülődésben, a húsvét előtti programban, vagy az ünnepségek és versenyek jelentős részében, pl. szalagavató és LAN party, ballagás, stb.
    Ebből lehetne még több jövőre, a Centrum szervezte nagy rendezvényeken is segédkezhetnénk.
  • Folytatódott Száraz Anna rajztanárnővel a sikeres IKSZ kerítésfestési projekt.
  • Kilencedikes diákjaink vettek részt az érdi sportaréna kiürítési gyakorlatával egybe kötött IKSZ programján ősszel.

IKSZ gyakorlat beszámoló

Csepel határában elhagyatott, volt ipari területre hívta a Katasztrófavédelem és a Budapest Mentőszervezet május 26-i árvízvédelmi gyakorlatára a fővárosi középiskolások vállalkozó szellemű tagjait közösségi szolgálatra.

IKSZ parkrendezés

Április második vasárnapján a Hűvösvölgyi Gyermekotthon parkjának rendezésében segítettek 9. évfolyamos közösségi szolgálatos diákjaink.

IKSZ - BRFK

Március 25-én elsőként vettek részt érdeklődő diákjaink a Budapesti Rendőr-főkapítánysággal kötött együttműködési megállapodás alapján rendőrségi közösségi szolgálatot előkészítő foglakozáson.

IKSZ - Olajág

Tavaszi újrakezdés zajlik a csepeli Olajág Idősek Otthonában, ahol közösségi szolgálatos diákok a dekorálásba segítettek.

Iskolai Közösségi Szolgálat

IKSZ teljesítése a 2016-17. első félévében // Sárkány Eszter - Ifjúságvédelmi felelős, közösségi szolgálati koordinátor

Legyünk színesek!

Két éves tervek válnak valóra iskolánkban november elején. Pályázati lehetőség hiányában - önerőből, a Komplex Szakképzési Centrum támogatásával.

Az épülethez vezető utat szegélyező betonfal elemeket diákok festik színesre. Száraz Anna rajztanárnő segítségével nemcsak színek, hanem képek kerülnek a régi kerítésre.

Közösségi Szolgálat az Autómentes Napon

Válassz! Válts! Variálj! – az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva az Autómentes Hétvége budapesti programsorozatának idén is az Andrássy út adott otthont. Diákjaink közösségi szolgálatként a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt pavilonjánál segítettek. A fiúk rengeteg lufit fújtak, a lányok szórólapot osztottak. Kelendő volt a legkisebbek számára készült szelektív hulladékgyűjtésről szóló játékos feladatlap is.

Elsősegélynyújtási Világnap

A látvány első pillanatra ijesztő, de a "sebeket" hamarosan bekötötték a mentős hallgatók! Ezzel zárult szeptember 11-én az Elsősegélynyújtási Világnap alkalmából megtartott figyelemfelhívó rendezvény.

A gyors és hozzáértő elsősegélynyújtás életet menthet! Hogy erre többen odafigyeljenek, iskolánk közösségi szolgálatosai is csatlakoztak.

Iskolai Közösségi Szolgálat - Nyári időszak

Idén is ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATI órák teljesítésére van lehetőség a 10. és 11. évfolyamos szakközépiskolai diákjainknak a csepeli nyári napközis táborban.