Sport / Verseny

Magyar bajnok Németh Milán

Igen büszkék lehetünk Németh Milánra aki a 9.G osztály rendész tanulója, hiszen kötöttfogású kadet birkózásban magyar bajnoki címet szerzett 54 kilógrammban. Milánnak ez a 7. országos bajnoki címe. Teljesítménye kiemelkedő: serdülő létére, egy kategóriával feljebb, azaz nála 1-2 évvel idősebbek között érte el eredményét. Reméljük, még számtalan hasonló sikerben lesz része! Köszönjük osztályfőnöke, Ale Zsuzsa támogatását!

Sudoku verseny

Idén február 21.-én harmadik alkalommal került megrendezésre az iskolai Sudoku verseny. Harmincnál is több jelentkezővel, minden évfolyamból jöttek diákok és felnőttek is. Szoros küzdelem alakult ki a dobogós helyek megszerzésére, mi több az utolsó percekig írták a megoldásokat a lelkes számmágusok. Diák kategóriában első helyezett Jurásek Xavér (10.a), második helyezett Eke Nikolett (11.d) és a harmadik helyezett Ponyokai Csaba (9.ri) tanuló szerezte meg. Felnőtteknél Tulvan Mariann végzett a dobogó legfelső fokán. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Tollaslabda Diákolimpia

Horváth Bence, a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 9.V osztályos tanulója részt vett a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége által megrendezett TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIÁN (2017/2018. tanév KÖRZETI KVALIFIKÁCIÓS, DÉL-PEST RÉGIÓ). A ,,Műanyag-B” kategória, fiú egyes, 5. korcsoportjában indult.

CS 1.6 LAN-verseny 2018

E hónap első hétvégéjén 12. alkalommal került megrendezésre az év egyik legizgalmasabb és legnagyszabásúbb versenye iskolánkban. 60 számítógépen 5 fős csapatok mérhették össze taktikai és ügyességi képességeiket a nagy klasszikus Counter Strike 1.6 verziójával. A kora délutáni versenyen 4 óra állt az általános iskolai csapatok rendelkezésére, míg az éjszakai versenyen a középsikolások csapatai között este 6-tól másnap reggel 8 óráig folyt a küzdelem.

Idegennyelvi verseny

A már hagyománnyá vált télköszöntő vetélkedőnket december 18-án rendeztük meg a Mansfeld teremben. Az 5. órában az angol nyelvet, a 6. órában pedig a német nyelvet tanuló diákok vettek részt a nyelvi versenyen.

Az angol nyelvi vetélkedőn a tanulóknak egy karácsonnyal kapcsolatos kvízzel kellett megbirkózniuk, valamint karácsonyi dalok szövegeit kellett kiegészíteniük. A gyerekek szívesen láttak neki az érdekes feladatok megoldásának, és utána élvezték a dalokat is. A versenyen a 9. és 11. évfolyamról vettek részt csapatok.

„Szépírás a kézírás” VII. versenykiírás

Hetedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is rengeteg pályamű érkezett be.

Az első fordulóban Babits Mihály: A legnagyobb magyar – Töredékek Széchenyiről című írását várjuk kézzel írva.

A szöveget mellékeljük.

„Ékes rovás” V. versenykiírás

Ötödik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is sok pályamű érkezett.

Az első fordulóban Grandpierre Attila: Régi magyar tánc c. versét várjuk beküldésre kézzel róva.

Történelem verseny

2017. november 15-én "A kiegyezés és előzményei" címmel történelmi verseny zajlott iskolánkban. A versenyen a diákok három fős csapatokkal vettek részt. A 14 csapatban összesen 42 tanuló küzdött a győztes címért.

A siker érdekében az alábbi öt féle feladatot kellett helyesen megoldaniuk:

Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

Iskolánk reál munkaközössége 2017. 12. 19-én immár negyedik alkalommal rendezte meg a környezetvédelmi vetélkedőt, melynek központi témája a globális felmelegedés, klímaváltozás volt.

A verseny célja az volt, hogy felhívjuk diákjaink figyelmét erre a napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő témára. A célközönség, alapvetően a 9.-10. évfolyam volt, akik komplex természetismeret órákon is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Összesen 10 csapat indult 5 – 5 fővel, így a versenyen 50 diák vett részt

Korcsolyázás

Nagy öröm érte iskolánk tanulóit. Csepel polgármesterének, Borbély Lénárdnak, a meghívására december 18-19-20-án 8:30-tól 14 óráig a sportszerető osztályok korcsolyázhattak a csepeli műjégpályán. Ingyenesen vehették igénybe a tanulók a korcsolyákat is, sőt még bemelegítésben és oktatásban is részesültek! Nagy élmény, osztályokat összekovácsoló kikapcsolódás és sport volt ez egyben. Köszönjük a lehetőséget! Nagy Katalin tanárnőnek pedig a szervezést köszönjük!