Sport / Verseny

Magyar bajnok Németh Milán

Igen büszkék lehetünk Németh Milánra aki a 9.G osztály rendész tanulója, hiszen kötöttfogású kadet birkózásban magyar bajnoki címet szerzett 54 kilógrammban. Milánnak ez a 7. országos bajnoki címe. Teljesítménye kiemelkedő: serdülő létére, egy kategóriával feljebb, azaz nála 1-2 évvel idősebbek között érte el eredményét. Reméljük, még számtalan hasonló sikerben lesz része! Köszönjük osztályfőnöke, Ale Zsuzsa támogatását!

„Szépírás a kézírás” VII. „Ékes rovás” V. – Döntő

Április 18-án rendeztük meg a „Szépírás a kézírás” és az „Ékes rovás” idei második fordulóját.

A beérkezett pályamunkák alapján 22 szépírót és 10 rovót hívtunk meg. Sajnos nem tudott eljönni mindenki, de méltó ünnepe volt az esemény most is a szép latin betűs folyóírásnak és az ősi magyar írásunknak.

I. világháborús történelemismereti vetélkedő

2018. április 10 – én az I. világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából igaz-hamis történelmi versenyt rendeztünk iskolánkban. A diákok három fős csapatokkal vettek részt, összesen 12 csapat, 39 tanulóval.

FAIR-PLAY kupa, budapesti kispályás labdarúgó bajnokság

Az Ikarusz pályán a nagy melegben fiaink szépen helyt álltak, veretlenül végeztek, de az országos döntőbe sajnos nem jutottak tovább. Fontosnak tartom kiemelni a csapat összetartását, sportszerű viselkedését, iskolánk méltó képviseletét.

Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2018

Idén ismét megrendezték a 11. és 21. kerületi általános iskolások és középiskolások számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt.

A felkészülést a csepeli tűzoltóság segítette.

A versenyzők nagy lelkesedéssel láttak hozzá a felkészüléshez. A versenyre négy diák jelentkezhetett. Mind a négy fő a rendészeti osztályokból kerültek ki: Mintál Olivér és Polten László a 10.D osztályból, Kovács Ádám és Molnár Milán a 10.R osztályból.

ÁSZÉV eredmény

Az idén is megrendezésre került az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye (ÁSZÉV). A versenyt ágazatonként rendezik meg, az adott szakmacsoport érettségi követelményében megfogalmazott ismeretanyagra épül. Az informatika szakmacsoport versenye kétfordulós, a döntőbe a legjobb 30 versenyző jut. Az első forduló teszt jellegű volt, 47 kérdésre kellett online válaszolni, hálózati ismeretek (40 pont), programozás (40 pont), weboldalszerkesztés (20 pont) és adatbázis-kezelés (20 pont) témakörökben. A szakmacsoport versenyén 511 diák indult.

Fitting-Ker bajnokság

Iskolánk meghívást kapott a Tököl Városi Sportcsarnokba egy négy csapatos kispályás labdarúgó bajnokságra a Fitting-Ker Kft. részéről, akikkel szakmai-gyakorlati kapcsolatban állunk.

Két cég felnőtt -, valamint egy középiskola csapatával mérkőztünk meg. Nehéz küzdelemben végül az első helyet szerezték meg fiaink a jóval tapasztaltabb ellenfelekkel szemben.

Csapatunk tagjai voltak:
tanulók: Kisvarga Szabolcs, Martinec Richárd, Balogh Dávid, Mészáros Krisztián, Bakos András, Lőre Konor, Rostás Roland
tanárok: Rozgonyi Krisztián, Szalanics Zoltán, Bérces János

Sudoku verseny

Idén február 21.-én harmadik alkalommal került megrendezésre az iskolai Sudoku verseny. Harmincnál is több jelentkezővel, minden évfolyamból jöttek diákok és felnőttek is. Szoros küzdelem alakult ki a dobogós helyek megszerzésére, mi több az utolsó percekig írták a megoldásokat a lelkes számmágusok. Diák kategóriában első helyezett Jurásek Xavér (10.a), második helyezett Eke Nikolett (11.d) és a harmadik helyezett Ponyokai Csaba (9.ri) tanuló szerezte meg. Felnőtteknél Tulvan Mariann végzett a dobogó legfelső fokán. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Tollaslabda Diákolimpia

Horváth Bence, a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 9.V osztályos tanulója részt vett a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége által megrendezett TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIÁN (2017/2018. tanév KÖRZETI KVALIFIKÁCIÓS, DÉL-PEST RÉGIÓ). A ,,Műanyag-B” kategória, fiú egyes, 5. korcsoportjában indult.

CS 1.6 LAN-verseny 2018

E hónap első hétvégéjén 12. alkalommal került megrendezésre az év egyik legizgalmasabb és legnagyszabásúbb versenye iskolánkban. 60 számítógépen 5 fős csapatok mérhették össze taktikai és ügyességi képességeiket a nagy klasszikus Counter Strike 1.6 verziójával. A kora délutáni versenyen 4 óra állt az általános iskolai csapatok rendelkezésére, míg az éjszakai versenyen a középsikolások csapatai között este 6-tól másnap reggel 8 óráig folyt a küzdelem.