Beszámoló

„Szépírás a kézírás” VII. „Ékes rovás” V. – Döntő

Április 18-án rendeztük meg a „Szépírás a kézírás” és az „Ékes rovás” idei második fordulóját.

A beérkezett pályamunkák alapján 22 szépírót és 10 rovót hívtunk meg. Sajnos nem tudott eljönni mindenki, de méltó ünnepe volt az esemény most is a szép latin betűs folyóírásnak és az ősi magyar írásunknak.

Tiszta szívvel a költészet napján (is)!

Végzős diákok szavalták kedvenc verseiket a költészet napja alkalmából. A műsor programjának keretét József Attila sokak által kedvelt verse, a Tiszta szívvel adta. Minárovics Norman (12/A) nyitotta meg ezzel a verssel a műsort. Ezt követően a 60-as évek végén működő, progresszív rockzenét játszó KEX zenekar Tiszta szívvel feldolgozását hallgattuk meg. Katz Immanueltől (12/B) József Attila: Mama, majd Vadász Ronaldtól (12/B) Petőfi Sándor: Egy estém otthon c. költeménye következett.

I. világháborús történelemismereti vetélkedő

2018. április 10 – én az I. világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából igaz-hamis történelmi versenyt rendeztünk iskolánkban. A diákok három fős csapatokkal vettek részt, összesen 12 csapat, 39 tanulóval.

FAIR-PLAY kupa, budapesti kispályás labdarúgó bajnokság

Az Ikarusz pályán a nagy melegben fiaink szépen helyt álltak, veretlenül végeztek, de az országos döntőbe sajnos nem jutottak tovább. Fontosnak tartom kiemelni a csapat összetartását, sportszerű viselkedését, iskolánk méltó képviseletét.

Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2018

Idén ismét megrendezték a 11. és 21. kerületi általános iskolások és középiskolások számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt.

A felkészülést a csepeli tűzoltóság segítette.

A versenyzők nagy lelkesedéssel láttak hozzá a felkészüléshez. A versenyre négy diák jelentkezhetett. Mind a négy fő a rendészeti osztályokból kerültek ki: Mintál Olivér és Polten László a 10.D osztályból, Kovács Ádám és Molnár Milán a 10.R osztályból.

ÁSZÉV eredmény

Az idén is megrendezésre került az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye (ÁSZÉV). A versenyt ágazatonként rendezik meg, az adott szakmacsoport érettségi követelményében megfogalmazott ismeretanyagra épül. Az informatika szakmacsoport versenye kétfordulós, a döntőbe a legjobb 30 versenyző jut. Az első forduló teszt jellegű volt, 47 kérdésre kellett online válaszolni, hálózati ismeretek (40 pont), programozás (40 pont), weboldalszerkesztés (20 pont) és adatbázis-kezelés (20 pont) témakörökben. A szakmacsoport versenyén 511 diák indult.

Húsvétváró

Idén, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon újra megrendezésre került iskolánkban a húsvétváró tojásfestés és játék. Nyolc osztály vett részt a rendezvényen osztályfőnökeik kíséretében. Száraz Anna rajztanárnő segítségével tojásokat díszíthettek dekupázs technikával és egyszerű tojásfestékkel is. Az iskola előkertjében és a sportpálya környékén pedig játékos vetélkedő zajlott, amelynek szervezői és irányítói a 10.c osztályosok voltak. Sor került itt tojásgurításra, húsvéti kvízre, tojáslopó játékra is, de húsvéti sudoku, verselés, ugrálós váltó is volt a terítéken.

Átadták a Weiss Manfréd iskola felújított kollégiumát

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem. A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

Fitting-Ker bajnokság

Iskolánk meghívást kapott a Tököl Városi Sportcsarnokba egy négy csapatos kispályás labdarúgó bajnokságra a Fitting-Ker Kft. részéről, akikkel szakmai-gyakorlati kapcsolatban állunk.

Két cég felnőtt -, valamint egy középiskola csapatával mérkőztünk meg. Nehéz küzdelemben végül az első helyet szerezték meg fiaink a jóval tapasztaltabb ellenfelekkel szemben.

Csapatunk tagjai voltak:
tanulók: Kisvarga Szabolcs, Martinec Richárd, Balogh Dávid, Mészáros Krisztián, Bakos András, Lőre Konor, Rostás Roland
tanárok: Rozgonyi Krisztián, Szalanics Zoltán, Bérces János

Megemlékezés Mansfeld Péterről

Mansfeld Péter halálának 59. évfordulójára emlékeztünk meg a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében március 21-én. Az 1959-ben kivégzett Mansfeld Péter az iskola tanulója volt, később pedig részt vett az 1956-os forradalomban.