Rendezvény

Mézeskalács sütés

2017. december 14-én újra karácsonyi készülődéstől volt hangos az iskola 10 osztályterme. A konyhát finom süteményillat lengte be, szorgos fiatalok süteményes tálcákkal egyensúlyozva rohangáltak a lépcsőkön. Ekkor került sor az időszerű mézeskalácssütésre, ami az utóbbi években beharangozza iskolánkban az ünnepet és a várva-várt téli szünidőt. Tíz vállalkozó szellemű osztály, osztályfőnökeik illetve osztályfőnökhelyetteseik segítségével sütöttek, karácsonyi dalokat énekeltek, ünnepi üdvözletet készítettek.

Szalagavató 2017

Idén is megrendezésre került a ballagó osztályok szalagavató bálja.

Az előkészületeket már szeptemberben elkezdték a 12. évfolyamos osztályok.

Gólyanap 2017

2017. október 5-én már sokadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a gólyanapot. Ez alakalommal a kilencedikes osztályok a csoportmunka szellemében mérették meg magukat, hiszen intézményünkben nagy szerepet kap az utóbbi időben a Komplex Instrukciós Program.

Mi a Pálya?

Iskolánk a "Mi a Pálya?" műszaki pályaorientációs rendezvényen is megjelent. Leidl Péterrel, a WorldSkill versenyre készülő tanulónkkal bővült a hagyományosan erős bemutató csoport. A műszaki terület minden ágazatát képviseltük, közel 2500 látogató regisztrált a rendezvényen.

Indulnak a pályaválasztási börzék, keressetek bennünket! Ha van szakmád azért (hogy legyen még egy), ha nincs szakmád azért (hogy legyen). Aktív bemutatókkal, játékokkal várunk a kiállításokon, hogy próbál ki, ismerd meg, aztán tanuld, hogy jó szakember lehess...

DÖK nap a WEISS-ben!

Hagyományainkhoz híven, évről-évre megrendezésre kerül a diákönkormányzati nap iskolánkban. Idén rendhagyó módon több érdekes program látott napvilágot.

Vendégművészek a Weiss-ben!

Év vége felé, kicsit elfáradunk, megkopunk, legyen szó diákról vagy tanárról.

Az idén először, az utolsó nagy témazárók, illetve vizsgák közepette, segítségünkre siettek a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumának fodrász tanulói.

Pul Magdolna tanárnő vezetésével, profikat meghazudtoló ügyességgel szépítették a Weissbe járó fiúkat, lányokat, tanárokat, technikai dolgozókat.

Köszönjük Farkas Magdolna igazgató asszonynak és Lukács Krisztina gyakorlati-oktatásvezetőnek, hogy lehetővé tették a Weiss kívül-belüli megszépülését.

Megemlékezés a Holocaust áldozatairól

A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja alkalmából iskolánk diákja műsorral tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Radnóti Miklós, Pilinszky János, Kányádi Sándor költeményei mellett Gyarmati Fanni naplójából vett idézetek is elhangzottak, majd a tanulók meggyújtották az emlékezés gyertyáit. A műsort előadta Léka Henrietta 10. r. osztályos, Egri Szilárd, Pataki Máté, Varga Zoltán Dominik 9.x. osztályos tanulók.

Ágnes asszony balladája

2017. április 20-án Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából emlékműsort készí-tett a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak egy csoportja.

A műsort egy videoklip indította, melyen a mai fiatalok körében közkedvelt Járai Márk adta elő Arany János: Letészem a lantot című költeményét, megzenésített formában.

Pénz7

2017-ben iskolánk már harmadik alkalommal vett részt az Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére indított European Money Week magyarországi rendezvénysorozatában, a Pénz7 projektben. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánta felhívni ismételten a figyelmet. A Pénz7 program főszervezője idén is a Magyar Bankszövetség volt, társszervező a Pénziránytű Alapítvány.

Nemzeti Napok

1848. március 15. Iskolánk minden évben méltóképpen megünnepli nemzeti ünnepünket, március 15-ét. Idén az ünnepre rendhagyó módon készültünk fel. A „Nemzeti Napok” elnevezésű, program számos feladatot kínált diákjaink számára.