Rendezvény

Sportlövő siker a Diákolimpián

2024. április 19-én került megrendezésre a sportlövők számára a Diákolimpia Budapest vármegyei döntője.

Rendhagyó nap

Idén április 3-án immár második alkalommal megrendezésre került hagyományossá váló rendhagyó napunk.

Itt az idő! - emlékműsor

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából iskolánk diákjai színdarabot adtak elő Március 15. – Itt az idő! címmel.

Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokság

Beszámoló: XI. Kinizsi Közelharc Kupa „Furkó Kálmán ezredes Emlékverseny” Szentendre Altiszti Akadémia 2024. 02. 29. Csütörtök 08.00-18.00

Megérkezésünk után megtörtént a nevezés és a mérlegelés.

A megnyitón egy perces néma csenddel nyilvánítottunk tiszteletet, Furkó Kálmán ezredes emlékének.

Kommunizmus Áldozatok Emléknapja

Iskolánk 2024. március 1-én, a Kommunizmus Áldozatok Emléknapjának (február 25) emlékére, a GULÁG és GUPVI sztálini kényszermunka- és koncentrációs táborokban és az éhínség-terrorban 1930-1960 között elpusztult 20-30 millió hadifogoly és civil áldozatokra emlékező filmbemutatót , ankét beszélgetést és kiállításmegnyitót tartott.

Gulág Alapítvány - konferencia és pályázat

„Az Alkotó Szabadsága – Művészek szovjet fogságban” címmel szakmai konferenciát szervezett a Gulag Alapítvány a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Honvéd kadétjaink látogatása a Parlamentben

Honvéd kadét éves érzékenyítő, pálya iránti elkötelezettséget erősítő programsorozatunk újabb állomásaként, 2024 02. 15-én kadétjainkkal látogatást tettünk az Országházában.

Weiss '23 Modell és Makett Verseny

Dr. Kornis Jánosnak, a NAVIGA Élethű Hajómodellek szekció vezetőjének kezdeményezésére és menedzselésével került megrendezésre Csepelen egy olyan hajómodell és makett kiállítás, amely mindkét modellezési ág művelőit, valamint a hadtörténeti események és a technikai sportok iránt érdeklődőket várta egy kellemes találkozóra.

Huszár avatás

Iskolánk kadétjai közel 1 éve a Vitéz Mikecz Kálmán Huszár és Honvéd Hagyományőrző Bandériumban hagyományőrző rendezvényeken adnak szolgálatot.

Ebben az időszakban közel 15 ilyen eseményen vettek részt. Ezért, a bandérium évzáró összejövetelén jutalomként 4 kadétot huszárrá avattak a hagyományok szerint. Név szerint : Benes Attilát, Gere Zalánt, Göröcs Mártont, Lakai Bánkot és Ragány Albert osztályfőnököt is.

56-os műsor

Az 1956. október 23-ára való emlékezés alkalmából iskolánk dísztermében egy mozgalmas, 40 perces pódiumjáték került színre.