Kollégium

Átadták a Weiss Manfréd iskola felújított kollégiumát

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem. A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

Kollégiumok közötti tehetségkutató verseny

A kollégium csapata a Vécsey János Leánykollégiumban megrendezett, budapesti kollégiumok közötti tehetségkutató versenyen 2017. november 21-22-én és mesemondó versenyen november 28-án Frindik Emese és Góger István nevelőtanár szárnyai alatt - nagyon szép eredményeket értek el:

Adventi koszorú készítése a kollégiumban

2017. november 30-án a Kézműves Műhely szakkörei, a Kézműves Szakkör és a Díszítőművészeti Szakkör közös, természetes anyagok felkínálásával előkészített adventi koszorú készítést tartott a kollégiumi aulában, ahol a kollégiumi csoportok képviselői az adventi időszak ünnepi fényéhez méltó egyedi alkotásokat készítettek. Szervezők: Ménesi Anikó és Ménesi Ildikó nevelőtanárok.

Kézműves vitrinkiállítások a kollégium aulájában

A Kézműves Műhely 2017/18. tanévben 19. tanévét kezdte meg a kollégium 2. emeletén, mely jelenleg két szakkörnek ad otthont: a Kézműves Szakkörnek és a Díszítőművészeti Szakkörnek. Kínálatunkkal várjuk az érdeklődőket minden hétfőn 18:30-20:20 között. A fenti képen a Kézműves Műhely népszerűsítése céljából összeállított, hagyományosan minden tanév kezdetén kollégista diákok munkáiból válogatott Kézműves Vitrin Kiállítás részlete látható, mely 2017. szeptember 1. és október 10. között volt megtekinthető a kollégium aulájában.

Megemlékeztünk az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

Az iskolában és a kollégiumban is műsorokkal emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A 61. évforduló alkalmára az iskolában 2017. október 24-én a diákok nagy lelkesedéssel, színvonalas műsorral készültek, s az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk méltóságának megfelelően szép megemlékezést adtak elő. Szereplők: Ujvári Balázs 12.B, Rácz Alexandra 11.BC, Horváth Bánk 10.E, Kossuth Nóra 9.G és Laborcz Krisztofer Márió 9.G osztály tanulói voltak.

Kollégiumi kirándulás a Magit-szigetre

2017. szeptember 27-én diák kezdeményezésre kirándultunk a Margitszigeten a 8.A., a 3.B. kollégiumi csoportokkal és vendégeivel azzal a céllal, hogy az újjáépített szigetet felfedezzük. Ellátogattunk a szabadtéri edzőteremhez, a japánkerthez, a főváros első fénykertjéhez, a multimédiás szökőkúthoz, miközben megcsodálhattuk a széppé épített környezetben érintetlenül hagyott emlékeket. Szervezők: Ménesi Anikó és Ménesi Ildikó nevelőtanárok.

Kollégiumi tanévnyitás

A Mansfeld teremben 2017 szeptember 5-én Ondok Mónika kollégiumért felelős igazgatóhelyettes ünnepélyes keretek között nyitotta meg a 2017-2018-as kollégiumi tanévet.

Tisztelettel és szeretettel emlékeztünk meg Csőke Katalin olimpikonról, intézményünk sportszervezőjéről, aki a közelmúltban hunyt el. Kati néni emléke a szívünkben él.

A kollégiumban tervezett programok ismertetése estébe nyúló beszélgetések sorát indította el, szerveződni kezd a közösségi élet.

Kollégiumok közötti focitorna a Weissben

2017. április 3-án, 4-én és 6-án a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiuma rendezte meg a kollégiumok közötti teremlabdarúgó tornát. 11 kollégium nevezett a bajnokságra, melynek elődöntőiből két-két csapat jutott a döntőbe. Kollégistáink fegyelmezett és sportszerű játékkal kvalifikálták magukat az április 6-án rendezett négyes döntőbe, ahol a „weisses” diákok az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója a kollégiumban
„Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat 2016. október 11. – október 26.”

Október 6-ai kollégiumi megemlékezés

Október 6-án a kollégiumban is megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Az intézmény nevében az 5.B csoport tanulói a Hadtörténeti Múzeumban, az aradi vértanúk szobrainál rótták le tiszteletüket a hősök előtt. A diákok látogatásukról egy rövid filmet készítettek, melyet október 6-án a kollégisták is megtekintettek.