Kollégium

Megemlékeztünk az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

Az iskolában és a kollégiumban is műsorokkal emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A 61. évforduló alkalmára az iskolában 2017. október 24-én a diákok nagy lelkesedéssel, színvonalas műsorral készültek, s az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk méltóságának megfelelően szép megemlékezést adtak elő. Szereplők: Ujvári Balázs 12.B, Rácz Alexandra 11.BC, Horváth Bánk 10.E, Kossuth Nóra 9.G és Laborcz Krisztofer Márió 9.G osztály tanulói voltak.

Kollégiumi tanévnyitás

A Mansfeld teremben 2017 szeptember 5-én Ondok Mónika kollégiumért felelős igazgatóhelyettes ünnepélyes keretek között nyitotta meg a 2017-2018-as kollégiumi tanévet.

Tisztelettel és szeretettel emlékeztünk meg Csőke Katalin olimpikonról, intézményünk sportszervezőjéről, aki a közelmúltban hunyt el. Kati néni emléke a szívünkben él.

A kollégiumban tervezett programok ismertetése estébe nyúló beszélgetések sorát indította el, szerveződni kezd a közösségi élet.

Kollégiumok közötti focitorna a Weissben

2017. április 3-án, 4-én és 6-án a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiuma rendezte meg a kollégiumok közötti teremlabdarúgó tornát. 11 kollégium nevezett a bajnokságra, melynek elődöntőiből két-két csapat jutott a döntőbe. Kollégistáink fegyelmezett és sportszerű játékkal kvalifikálták magukat az április 6-án rendezett négyes döntőbe, ahol a „weisses” diákok az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója a kollégiumban
„Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat 2016. október 11. – október 26.”

Október 6-ai kollégiumi megemlékezés

Október 6-án a kollégiumban is megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Az intézmény nevében az 5.B csoport tanulói a Hadtörténeti Múzeumban, az aradi vértanúk szobrainál rótták le tiszteletüket a hősök előtt. A diákok látogatásukról egy rövid filmet készítettek, melyet október 6-án a kollégisták is megtekintettek.

Nem adom fel

2016. szeptember 22-én délelőtt a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumi közösségéből 56 fő diákkal csatlakoztunk ahhoz az 1020 magyarországi iskola részvételével megvalósuló online közvetítéshez, mely a Nem adom fel! Alapítvány meghívására Magyarországra látogató Nick Vujicic karok és lábak nélkül született motivációs tréner előadását kínálta. Nick szavain keresztül életre szóló ajándékra leltünk a kollégiumban.

Mozgásban a kollégium: atlétika

A „Mozgásban a kollégium” elnevezésű sportrendezvény keretében Intézményünk diákjai részt vettek 2016. április 21. napján a Fővárosi Kollégiumok között megrendezett atlétikai versenyen. Az atléta csapat kimagasló egyéni és csapatteljesítmény nyújtott!

Első helyezések

Fiú 4x100 m-es váltó

Hankó Gergő - Szamos Mátyás SZKI
Dóra Zoltán - Weiss Manfréd SZKI - 12.C
Halászi Dominik - Weiss Manfréd SZKI - 9.R)
Kovács Péter - Weiss Manfréd SZKI - 9.R)

Mozgásban a kollégium: foci

„Mozgásban a kollégium” elnevezésű sportrendezvény sorozat keretében a fiú labdarúgó bajnokságot a BKSZC Weiss Manfréd Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma rendezte meg. A bajnokságra 9 kollégium, 10 csapata jelentkezett.

A versenykiírásnak megfelelően a versenyt három fordulóban rendeztük meg. Kollégiumunk csapata nem jutott döntőbe. A csapatnak gratulálunk a bajnokságon tanúsított küzdeni tudásáért!

Kollégiumi Szigetnap

Április 21-én, mint ilyenkor minden évben, idén is felpezsdült a kollégiumi élet: megrendeztük a Sziget Napot, a kollégium életének egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét. 9 bográcsban főztünk, többek között gulyáslevest, chilis babot, paprikás krumplit. Emellett még kürtős kalácsot is készítettünk. A szikrázó napsütésben a „talpalávalót” a kollégium zenész diákjai szolgáltatták. Aki nem fért hozzá a bográcshoz, az kipróbálhatta magát az íjászatban, ostorcsattogtatásban. Egyszóval jó hangulatban töltöttünk együtt egy szép délutánt.

Kollégiumok teremfoci mérkőzése

A kollégiumunk idén is hagyományosan megrendezte a fővárosi kollégiumok közötti teremlabdarúgó bajnokságot. A kupán kilenc csapat vett részt. Az erős, jól felkészült mezőnyben A Weiss Manfréd csapata az előkelő 4. helyezést érte el. Az érmek és oklevelek átvétele után az összes csokimikulás elfogyott. Várjuk a tavaszi fordulót!