Minden tűzrakó állványon más étel készült

WM - Koli - Minden tűzrakó állványon más étel készült

Bográcsoztak a kollégisták a focipálya mellett szeptember 21-én. A sütögetésre a kétnapos ismerkedési rendezvény második napján került sor, a barátságos sportmeccsekkel párhuzamosan.

Bibok Szilvia diákönkormányzati patronátus tanár ismertette: év elején általában megtartják a bográcsozást, melynek egy darabig a pandémiás helyzet állta útját. Most újult erővel szervezték meg és sokan várták.

Idén csoportonként különböző ételek készültek: alufóliában krumpli, hagyma, virsli és kolbász, szendvics, kürtőskalács, nyárson kakastaréj-szalonna, tárcsán sült „betyárrántotta”, továbbá bográcsban csilis bab. Minden kis tűzrakó állványon más sistergett.

Keipp Fanni elsőéves rendészetis tanuló a csilis bab elkészítésében jeleskedett csoportjával. – A gólyáknak nagy élmény volt, jobban megismerték a kollégiumi közösséget. Akik régebb óta itt vannak, azok is jól érezték magukat szerintem – mondta az eseményről.

Az ismerkedési estek második, szeptember 21-ei napja jó alkalommal szolgált az udvari tűzrakásra, hisz olyankor még süt a nap, jó idő van, este sötétedésig lehetnek kint. Az össznépi sütést a kétnapos rendezvény barátságos sportmérkőzései egészítették ki. De akár év végén is előveszik a bográcsot, igény szerint.

Az ismerkedési estek első, szeptember 20-ai napján zenefelismerő vetélkedő zajlott a kollégiumi Közösségi Térben.