Szakma Sztár Fesztivál: Krehely István villanyszerelő

Április 23-25. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 43 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A közel félszáz szakképesítés közül, iskolánk idén is a villanyszerelő szakmában volt érdekelt. A versenyre való felkészülés már ősszel elkezdődött, Takács János tanár úr irányításában. Az érettségi utáni szakképző osztályból nyolc diák jelentkezett, hogy részt szeretne venni a 11. Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

Idén januárban került sor az írásbeli elődöntőre, az Iparkamara szervezésében.

Innen a válogatóba már csak Krehely István tanulónk jutott tovább, fantasztikus eredménnyel.

Az országos válogató február végén, az Öveges József Szakgimnázium és Szakközépiskolában volt. A 234 jelentkezőből ide már csak a legjobb 18 tanulót hívták be.

A feladatok elvégzésére öt óra állt rendelkezésükre a versenyzőknek, ami során számot adhattak elméleti és gyakorlati tudásukról is. Március elején jött a hír, hogy István ott lesz a legjobb 8 versenyző között, akik április végén mérhetik össze tudásukat.

Takács János tanár úrnak nem volt könnyű az elmúlt időszak, mert párhuzamosan készítette fel Leidl Péter tanulónkat a Euroskill újabb válogatójára, illetve Istvánt is.

A bohókás április viszont minden várakozásunkat felülmúlt. Leidl Pétert beválogatták a neves Euroskill csapatába, így Magyarországot ő fogja képviselni, villanyszerelő kategóriában.

Április 25-én pedig a mi fiúnk, Krehely István nyakába akasztották az aranyérmet a Szakmák Kiváló Tanulója versenyen, villanyszerelőként.

Gratulálunk Krehely Istvánnak, Leidl Péternek és köszönet Takács János tanár úrnak! Sok sikert a továbbiakban is!




Képgaléria...