Weiss Manfréd iskolai sportnap a honvédelem jegyében

Az előzetes várakozásoknál is nagyobb érdeklődés övezte a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület és a Honvédelmi Sportszövetség közös iskolai sportnapját a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

December 1-jén a lézerfegyveres bemutató és lövészeti verseny programjában mintegy 240 gyerek vett részt, akik 12 lőállásból gyakorolhatták a lövészetet öt versenybíró felügyelete mellett. A Honvédelmi Toborzóiroda csepeli kirendeltsége is kitelepült a helyszínre.

A repülős szimulátort „kézről-kézre adták” a diákok. Többen is éltek a villám- tájékozódási feladatok nyújtotta lehetőségekkel, ami a mozgás mellett igazi kihívást is jelentett az érdeklődőknek.

Nagy érdeklődés övezte az úgynevezett ambu-babán végrehajtott újjáélesztési gyakorlatokat is, ami legalább 300-szor „éledt újra” a tevékeny fiatalok jóvoltából.

Az egyik legnépszerűbb program a FÉG fegyvergyártó cég bemutatójának bizonyult, ahol a mai fiatalság is szembesülhetett vele, hogy bizony egy tradicionális magyar cég is közreműködik a sportfegyverek gyártásában, méghozzá világszínvonalon!

Mindent összevetve a szombati munkanap kiváló alkalmat nyújtott a diákok számára ahhoz, hogy a megszokott tanrendben szereplőkön kívül valami olyasmivel is megismerkedhessenek, ami – érezhetően – sokuk érdeklődését felkeltette.

Németh Tamás, Németh Zsolt

Képtár...