Valentin napi idegennyelvi vetélkedő

Valentin napi idegennyelvi vetélkedő

Valentin napi vetélkedőnket február 14-én tartottuk a Mansfeld teremben. A 7. órában a német, 8. órában az angol nyelvet tanuló diákok versenyeztek.

A német nyelvet tanulók először egy szerelemről szóló dalt hallgattak meg, közben a dalszöveg hiányzó szavait egészítették ki. A kétszer meghallgatott dal megalapozta a hangulatot, a párban versenyző diákok jókedvűen ragasztottak egymásra szívecskéket – szeretetük vagy szerelmük jeléül.

A következő 3 feladatot forgószínpadszerűen oldották meg a párok: sorra leültek az asztalokhoz, ahol szív alakú laminált lapokon szólásokat, közmondásokat, beszédfordulatokat találtak – ezeket kellett összepárosítani vagy kiegészíteni.

Az angol nyelvet tanulók Szent Valentin történetét dolgozták fel, hallott szöveg alapján válaszolniuk kellett a kérdésekre. Ezt követően egy keresztrejtvényt oldottak meg, amely Valentin napi hagyományokról szólt.

Jó hangulatban zajlott a verseny, a szerelem hálás témának bizonyult. Voltak olyan lelkes csoportok, akik a csengőszó után is maradtak befejezni az utolsó feladatot.

A nyertesek:

Angol nyelv

1. Farkas László, Varga Zalán, Carballa-Kahári Dominik René 9/b - 36 pont
2. Tóth Bálint, Kun Balázs 9/b – 34 pont
3. Ambrus Dominik, Erős Koppány Erik, Major Dávid, Kubanka Richárd 9.e – 33 pont
3. Lebovics Viktória, Petrik József, Szomorú Csaba 9/c -33 pont

Német nyelv
1. Gál Dominik 11.ab, Szűcs Bence, Zölderdő Zétény 11.e – 35 pont
2. Csanády Tamara 9.h, Kulcsár Alexandra 9.g – 34 pont
3. Balla Balázs 10.d, Czomba Balázs 10.d, Nagy Alexandra 10.d – 33 pont
3. Molnár Szabolcs 11.r, Poroszka Zoé 11.r – 33 pont