Valentin-napi idegen nyelvi vetélkedő

Valentin-napi vetélkedőnket február 14-én tartottuk a Mansfeld teremben. Hetedik órában az angol, nyolcadik órában a német nyelvet tanuló diákok versenyeztek.

Először egy szerelemről szóló dal klipjét néztük meg, majd csak a dalt hallgattuk meg, közben a versenyző pároknak be kellett írni a hiányzó szavakat a dalszövegbe. Ezután forgószínpad-szerűen asztaloknál versenyeztek tovább a párok. Szerelemmel kapcsolatos szólásokat kötöttek össze képekkel, Valentin történetét dolgozták fel, szerelmes levelet írták, vagy éppen Valentin-napi menüt állították össze. A kreatívabb fiúk a szív alakú gyertyák viaszát felhasználták pecsétnek.

Jó hangulatban zajlott a verseny, a szerelem hálás témának bizonyult. Voltak olyan lelkes párok, akik a csengőszó után is maradtak, hogy az utolsó feladatot minél jobban megoldva tudják beadni.

Angol nyelvből 20, német nyelvből 46 tanuló versenyzett. A párok mellett három fős csoportok is beneveztek a versenybe, az angol nyelvet tanulók között pedig egyéni versenyzők is voltak. A 12. évfolyam érte el a legtöbb pontot, életkoruknál fogva gondolhatnánk, hogy ők többet tudnak a szerelemről, de valószínű, hogy a gazdagabb szókincs és a gyorsaság döntött. Hiszen ők a háromórás írásbeli érettségire készülve nemcsak az olvasásértés taktikáját, hanem az időbeosztást is gyakorolják az órákon, így több állomásra jutottak el. Ezért úgy tartottuk igazságosnak, ha két kategóriában - középhaladó és haladó szinten - hirdetünk eredményt.

A verseny megszervezésében és lebonyolításában Ploszkina Mária és Pap István angol, valamint Hajasné Láczkó Hedvig és László Virág német nyelvtanárok működtek közre.

Nyomtatvány: