Országos Haditorna Verseny

2019.10.16-án az MH Altiszti Akadémia, Szentendrei központi bázisán megrendezett Országos Haditorna Verseny Fővárosi versenyen vettünk részt, ahol 5. helyezést ért el intézményünk csapata.

A verseny haditotó kitöltésével kezdődött, majd céllövészettel folytatódott, ami nem a megszokott lőlapra végrehajtott lövészetből állt, hanem bukó célra történt. Ennek ellenére itt is voltak sikereink.

A következő feladat a terheléses futással egybekötött kézigránátdobás, célban elhelyezett jelzőlemezre történt.

A 4. feladat: tereptani, hely és tereptárgy meghatározó feladatból állt. (számolás, szög és vonás)

Az 5. feladat a Mátrix pálya volt, ami elektronikus eszközzel történő terepfutást jelentett. Ebben a agyon látványos és figyelmet, pontosságot igénylő feladatban is jól teljesített csapatunk.

A következő állomásokon a természetvédelmi őrség és a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság drog prevenciós, ifjúságvédelmi, és személyiség jogokat sértő tesztjeit végezték, szimulációs feladatokat oldottak meg a diákok.

Az akadálypályán kialakított feladatok sem okoztak gondot. Ki-ki tehetsége és ügyessége szerint produkált.

Legvégül a fegyveres váltófutást végezték tanulóink. Ez tette igazán próbára csapatunkat, el is fáradtak a befutásra, váltásra. Mindenki kapkodott a levegő után, csapzottan, falfehéren vagy éppen vörös fejjel ért be a célba.

Összességében csapatunk pontosan, fegyelmezetten végezte feladatát, az erőléten még van mit csiszolni, de a következő megmérettetésig lesz rá felkészülési idő.

Molnár Gábor