Mézeskalács sütés

2019. december 18-án újra karácsonyi készülődéstől volt hangos az iskola 16 osztályterme. A konyhát finom süteményillat lengte be, szorgos fiatalok süteményes tálcákkal egyensúlyozva rohangáltak a lépcsőkön. Ekkor került sor az időszerű mézeskalácssütésre, ami az utóbbi években megelőzi iskolánkban az ünnepet és a várva-várt téli szünidőt. Tizenhat vállalkozó szellemű osztályban az osztályfőnökök irányításával mézeskalácsot formáztak, díszítettek, karácsonyi dalokat énekeltek, karácsonyi társasjátékot játszottak.

Az elkészült süteményeket el lehetett csomagolni, hogy a családtagok, a barátok, a tanárok ajándékát gazdagíthassák majd. Voltak osztályok, akik origamiztak, zenét hallgattak – ami a lényeg, hogy nem tanulással töltötték ezt a három órát!

Az osztályokat meglátogatta intézményünk vezetője, Herczeg Mária is. Köszönet illeti a tanulmányi munkatársait, iskolánk címzetes igazgatóját, Kollár Józsefet, akik idén is segítettek a mézeskalács tésztájának az elkészítésében, illetve a konyha dolgozóit, akik biztosították a konyhán a gépeket és a helyet a sütéshez. A költségeket idén is a Bajáki Diák-Sportkör Alapítvány állta. Köszönet Nagy Katalin tanárnőnek a szervezésért!

Fényképek az eseményről...