Megemlékeztünk Trianon 104. évfordulóján

Megemlékeztünk Trianon 104. évfordulóján

Idén is megemlékezést tartottunk a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Gróf Apponyi Albert emléke előtt tisztelegtünk beszédének meghallgatásával. Felelevenítettük, hogyan szakították szét a történelmi Magyarországot a háborúban győztes nagyhatalmak, valamint, hogy milyen földrajzi-demográfiai veszteségek érték hazánkat.

Elhangzott Andróczky Lászlóné, Etelka: Adósunk Európa című szívhez szóló verse, mellyel közelebb hoztuk a hallgatósághoz a békediktátum okozta tragédiákat. A műsort élő zongorajáték zárta, az Ismerős arcok: Nélküled című dala.

A műsor létrehozása csapatmunka volt. Ledniczky Zsuzsanna tanárnő és Csongrádi Ákos tanár úr vezetésével a program létrejöttében közreműködtek Várkonyi Csaba, Keppel Gyula és Gaszler István tanár urak. Nem lehet említés nélkül hagyni a 9H osztály nagyszerű helytállását, alaki bemutatójukat, főhajtásukat a megemlékezés folyamán. Szép munkát végeztek! Köszönettel tartozunk Albrikovszky Tímeának (12R) és Szomorú Csabának (10C) a szövegek és a vers színvonalas tolmácsolásáért, és Gergely Richárd (10E) tanulónak az zongorajátékért.