A medvematekon

WM a medvematekon

Iskolánkban már megszokott, hogy évente benevezünk a Medve Szabadtéri Matematikaversenyre.

Idén négy csapattal indultunk - a 9.b, a 9.c, a 10.c és a 11.e osztályokból kerültek ki a logikai, matematikai feladványokat kedvelő diákok - csapatonként három fő.

Május 20-án verőfényes reggelre ébredtünk, és hosszabb-rövidebb utazás után 9 órakor már vártuk, hogy a Gellért-hegyen sokszáz fiatallal együtt kis bemelegítés után elkezdhessük a vetélkedőt.

Mint általában, most is nagy volt a nyüzsgés, a rohangálás és az izgalom. Csapataink idén is a papíralapú versenyzés mellett döntöttek, de már okostelefonos módon is dolgoztak sokan.

Háromórányi megfeszített fejtörés, gyaloglás és lépcsőzés után 13 órakor fújták le a szervezők a megmérettetést. Közben, kis pihenő beiktatásával lehetett gyönyörködni Budapest csodás panorámájában is.

A most is kiváló szervezésnek köszönhetően a verseny vége után pár perccel már olvasható volt a Medvematek weboldalán a kialakult végeredmény. A 11.e és a 10.c és a 9.c ezüst minősítést szerzett, ami legalább 6 helyes megoldást jelent - ők a középmezőnyben végeztek. A 9.b csapata is bronz minősítést szerzett, ami legalább 3 helyes megoldást jelent.

Tanulóink végig kitartóan küzdöttek, amiért matematika tantárgyból jeles osztályzatot kapnak.

Köszönjük szépen a BKSzC anyagi támogatását, ami a nevezési díjak befizetését jelenti!

Reméljük, hogy a következő tanévben is részt vehetünk ezen a népszerű vetélkedőn!

Köszönet Nagy Katalin tanárnőnek a szervezést és felkészítést!

Képtár...