Medvematek 2021

WM Medvematek

A hosszú és kényszerű szünet után 2021.09.25-én újra megrendezésre került a Medve Szabadtéri Matekverseny. Most a Gellért-hegyet vehették birtokba erre a napra a matematika szerelmesei.

Iskolánk tanulói 4 csapatban indultak, mindannyian a „nagymedve” kategóriában, ami a 9-10. évfolyamosokat foglalja magába. A délelőtti futamban vettek részt több mint 2000 általános- és középiskolai társukkal együtt. A papíralapú versenyzést választották, de már okostelefonos változata is van a vetélkedőnek.

Tanulóink először szerepeltek ezen a megmérettetése, és furán érdekesnek találták a feladatokat. Sok gondolkodás és még több méter megtétele után 12 órakor adták le menetleveleiket a szervezőknek. Ezután lázas megbeszélés és egyeztetés következett-ki, mit, hogyan oldott meg?

A hivatalos ranglista alapján még nem kerültünk az élre, de két csapatunk- Szabó Bence és Mohai Olivér (10.r), illetve Eizen Rudolf József, Kiss Vivien, Szász Konor Milán (10.e)- bronzmedve minősítést szerzett. Másik két csapatunk – Novák Noémi, Szász Gergő, Koczka Sándor (10.c) és Juhász Patrik Dániel, Szabolcsi Viktória, Nagy-Kárai Balázs (9.c) ugyan minősítés nélkül, de élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva zárták a vetélkedőt. A csapatokat Szováti Annamária és Nagy Katalin tanárnők kísérték el.

Köszönjük a tanárnőknek a felkészítést és a lelkes kíséretet, amellyel lehetővé tették a tanulók számára ezt a páratlan élményt!