Március 15., ahogy mi ünnepeltük

WM - március 15.

Ebben az évben rendhagyó módon emlékeztünk meg 1848-49 – es forradalom és szabadságharc hőseiről. Iskolánk több munkaközösségének tanárai összefogtak, hogy méltón, a diákoknak is maradandó élményt adó játékos vetélkedő keretében tisztelegjünk őseink hősies helytállása előtt.

A zászlófelvonást követő rövid műsort Keppel Gyula tanár úr tanította be. Az akadályverseny feladatait Simkó Melinda, Csongrádi Ákos és Ledniczky Zsuzsanna állította össze. Az ügyességi pályák kialakításában és lebonyolításában Gaszler István jeleskedett, míg az állomások technikai és személyi feltételeit Kállai Barbara tanárnő biztosította.

Az ünnepélyes zászlófelvonás és rövid műsort követően iskolánk tanulói akadálypályán eleveníthették fel 1848 – as forradalom és szabadságharc emlékezetes eseményeit. A játékos akadályversenyen 32 osztály látogatott el kétszer 16 állomáshelyre. A feladatok teljesítése során nemcsak a tárgyi tudásra, hanem kreativitásra, ügyességre, memóriára is szüksége volt a versengő diákoknak, hogy az állomásokon helyt álljanak.

 Képek a rendezvényről...