Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokság

Beszámoló: XI. Kinizsi Közelharc Kupa „Furkó Kálmán ezredes Emlékverseny” Szentendre Altiszti Akadémia 2024. 02. 29. Csütörtök 08.00-18.00

Megérkezésünk után megtörtént a nevezés és a mérlegelés.

A megnyitón egy perces néma csenddel nyilvánítottunk tiszteletet, Furkó Kálmán ezredes emlékének.

A versenyek rendben folytak, bár egy sérülés történt. Gulyás Levente /17-18 Fiú 70 kg. kiskesztyűs küzdelem/ miközben vezetett ellenfele ellen, sajnos vállsérülést szenvedett, ami nem technikai kivitelezés miatt következett be, hanem egy rossz mozdulat végett. Ennek ellenére a negyedik helyen végzett.

Megemlíteném, hogy Hájas Egon élete első nagy kesztyűs viadalát vívta, profi ellenfelével, aki többszörös magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. Egy nagyon színvonalas mérkőzésen állt helyt. Amennyiben folytatja, nagy jövőt jóslunk neki.

Nagykesztyűs viadal, felnőtt kategóriában Juhász Botond két nagyom kemény mérkőzés után sajnos nem került be a döntőbe.

Földharc Kadét kategóriában:

Kárer Soma és Bagoly Bálint tisztességesen helyt álltak. Szomorú Csaba bár két mérkőzést vesztett így is sikerült kivívnia a harmadik helyet. Nagyon szórakoztató küzdelmeket mérkőzött, mindemellett keményen odatette magát, remélem, még sok mérkőzését láthatom.

Nagy Alex miután kigyógyult betegségéből, kőkeményen leharcolta ellenfeleit, technikásan végig ,nagyon tudatosan irányította a küzdelmeket, jogosan került nyakába az aranyérem.

László Koppány végig derűsen, mosolyogva, játszva, verte ellenfeleit, meg sem izzadt a rövid mérkőzések alatt. Mélyre kellet hajolnia, hogy a nyakába tudják akasztani az aranyat.

Földharc Kadét 19-20 évesek:

Ami ebben a kategóriában nem kis nehézséget jelentett, hogy összesen három súlycsoportban hirdetek meg.

Bogdán Dániel 85 kg. minden mérkőzését szépen technikásan nyerte, de a szabadfogású birkózó bajnok, aki a kategória győztese lett, kifogott rajta, így pontozásos vereséget szenvedet. Az ezzel járó játékos csipkelődést, valószínű még egy darabig elkel tűrni a versenytársaktól.

Büszke lehet a második helyre is.

Cseh Balázs + 85 kg. Nagyon tudatosan, végig irányítva gyönyörűen verte ellenfeleit. Méltán lett bajnok!

Kiskesztyűs Viadal Kadét:

Szuhán Maximot csak a bajnok tudta legyőzni, de Makszim a leggyorsabb győzelmet kb. 15mp. alatt hajtotta végre. Kiegyensúlyozottan versenyzett, szépen csillog nyakában az ezüstérem.

Kmeth Zalán, az elődöntőből veretlenül került a döntőbe, és mivel ellenfelei nem jelentek meg, ő lett a bajnok.

Nagykesztyűs Viadal Kadét:

Belényesi Ádám 17-18 Fiú 62 kg. Bár Ádám még mindig gyengélkedik éppen, hogy már nem lázas, gyönyörű technikás mérkőzéseket harcolt végig. Megállítani a többszörös MMA és Kempo magyar bajnok tudta csak. A második hely is nagyon szép eredmény lett.

Összességében jól szervezett verseny volt.

A Weiss-es mérleg!

Aranyérmesek:
Nagy Alex
László Koppány
Cseh Balázs
Kmeth Zalán
Ezüstérmesek:
Belényesi Ádám
Szuhán Maxim
Bogdán Dániel
Bronzérmes:
Szomorú Csaba
IV.
Gulyás Levente

Köszönjük Herceg Mária igazgató nőnek a lehetőséget és a támogatását, Gulyás József szakmai igazgató helyettesnek, hogy mindent megtett a sikereink hátteréért! Gaszler Istvánnak, Cseh Istvánnak, Várkonyi Tamásnak, Baranyi Györgynek, Pivony Attilának, Papp-Csepi Babettnek. Monok Judit osztályfőnöknek. Az összes rendész és kadét tanárnak és a testnevelőknek, segítségükért és támogatásukét, a résztvevő diákok osztályfőnökeinek.

A KIMBA-ás vezetőknek, edzőknek, csodálatos munkát végeznek!

Mertse Ádámnak, aki Bagoly Bálint és Kmeth Zalán edzője.

A felsoroltak nélkül nem tudtunk volna ilyen sikereket elérni!

Speciális köszönet Belényesi Ádámnak, akit akár segédedzőnek is kinevezhetnénk, hiszen sokszor saját fejlődését is félretéve segítette a felkészülést! A versenyzők nevében is, nagyom szépen köszönöm!

Kísérő: Várkonyi Tamás, Serflek József

Külön köszönet illeti Serflek József tanár urat, aki felkészítette, lelkesítette, szervezte és mindenben ott volt a versenyzőkkel.

További képek...