Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

A környezetvédelmi vetélkedőt már évek óta rendszeresen megrendezzük, és a fő témája mindig a globális felmelegedés és klímaváltozás. Ez évben is sikerült megrendezni az eseményt az intézmény Mansfeld-termében 2024. május 30-án.

A rendezvény céljai között szerepel a tudatosság növelése, az együttműködés és csapatmunka fejlesztése, az ismeretek elmélyítése és az önismeret fejlesztése. Ezek a célok segíthetik a résztvevőket abban, hogy jobban megértsék a globális felmelegedés problémáját, annak következményeit. A vetélkedő interaktív módon hozzájárulhat ahhoz, hogy a diákjaink élvezetesebb környezetben tanuljanak és jobban megértsék a fontos környezetvédelmi kérdéseket.

A 9. és 10. évfolyam osztályainak tanulói versenyeztek egymással. Minden csapat négy főből állt. Összesen tizenhárom csapat nevezett be a versenyre, így összesen 52 diák vett részt a vetélkedőn. Jó látni, hogy ennyi fiatal elkötelezett a környezetvédelem és fenntarthatóság iránt.

A feladatok összeállítását Simkó Melinda végezte. Köszönet illeti Baló Zoltánt, Sebőkné Márton Ibolyát, Selényi Józsefet és Skoda Noémit, akik hozzájárultak az esemény sikeres lebonyolításához. A verseny megvalósításában Simkó Melinda, Ledniczky Zsuzsa és még négy tanuló vállalt szerepet.

A verseny során a csapatok változatos versenyszámokkal találkoztak.
Néhány példa:

  • szélerőmű építése
  • totók kitöltése környezetvédelmi és fenntarthatósági kérdésekkel
  • táblázatok kitöltése
  • kvíz
  • activity játék

A "Címke teszt" pedig olyan feladat, ahol az élelmiszerek címkéit kell elemezni, hogy azok mennyire tájékoztatóak az egészséges táplálkozás és a fenntarthatóság szempontjából. Ez segíthet a diákoknak abban, hogy tudatosabban válasszanak élelmiszereket és támogassák a környezetbarát termelést.

Diákjaink mindent megtettek, sikeresen vették az akadályokat. Remélhetőleg hasznos és érdekes tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtak diákjaink.

Gratulálunk a helyezetteknek az elért eredményekért!

1. helyezett 10.c/2 csapata
2. helyezett 10.h/2 csapata
3. helyezett 10.r. csapata

Simkó Melinda