Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

Több éve hagyományként rendezzük meg a környezetvédelmi vetélkedőt, melynek központi témája a globális felmelegedés, klímaváltozás. Az éven 2022.05.02-án az intézmény Mansfeld-termében került megrendezésre.

A verseny célja többek között az, hogy fejlessze a tanulóknak a környezetük állapota iránti érzékenységét. Tudatosítanunk kell, hogy Földünk globális problémáinak megoldásában a biológiai ismeretek birtokában minden embernek tennie kell. Odafigyeléssel minden nap mennyi mindent tehetünk, pl. tudatosan vásárolunk, közlekedünk. Az élet minden területén ki kell alakítani a környezettudatos magatartást.

A 9. és 10. évfolyam osztályainak tanulói versenyeztek most is egymással, csapatonként három- három fővel. Tizennégy csapat nevezett, így a versenyen 42 diák vett részt.

A feladatok összeállítását Simkó Melinda végezte. A verseny szervezésében Baló Zoltán, Nagy Katalin, Sebőkné Márton Ibolya kollégák segédkeztek. A verseny lebonyolításában Simkó Melinda, Ledniczky Zsuzsa és hat tanuló vállalt szerepet.

Változatos versenyzési formákkal találkozhattak a csapatok: betűháló rejtvény, activity. döntögető-fémdobozból épített piramis ledöntése, feladatlap megoldása, keresztrejtvény megfejtése. A vetélkedő Dézsi Máté 9. c. osztályos tanuló saját készítésű szemétszedő robotjának bemutatásával kezdődött.

Diákjaink mindent megtettek, sikeresen vették az akadályokat.

1. helyezett 9.AX
2. helyezett 10.E, 9.R
3. helyezett 10.R

Képtár...

Fotó: Bagi István