Kinizsi Közelharc Kupa

2019. MH VII. Kinizsi Közelharc Kupa - tíz fővel jelentünk meg a helyszínen. A beléptetés után a sportcsarnokban mérlegeltünk, és neveztünk, majd jól meglepődtünk milyen sok versenyző jelent meg. Több mint kétszáz résztvevő volt!

Mindenki példásan viselkedett a csapatunkból. Összetartóan, segítőkészen álltak a rendészeink minden feladathoz: pástok, sorsolások figyelése, bemelegítés, ring segédi feladatok, szurkolás.

Minden konkurencia külön figyelmet fordított ránk.

A földharc döntőben sajnos két kiválóságunknak egymással kelet megmérkőznie.

Keményen, sportszerűen küzdöttek, de a papírforma szerint Jurásek Xavér pontozással győzött Illés Dániellel szemben.

Dániel nehéz helyzetbe került a második helyért folytatott küzdelembe. Ellenfele lefojtotta, de mindenki számára meglepően, ki tudott szabadulni a már vesztettnek hitt szorításból, amivel a bajnokság legszebb megoldását mutatta be. Fel is bőszítette magát, minek következtében gyönyörű győzelmet aratott. Méltán lett ezüstérmes!

Xavérról tudtuk, hogy nagyon jól felkészült versenyző. Bár felkészülés közben beteg volt, lábfeszítéssel rövid idő alatt lerendezte ellenfelét. Gratulálhatunk neki a fényes aranyéremhez!

Elekes Zsolt nagy kesztyűs küzdelemben fölényesen nyerte az első menetet a döntőben. Sajnos közben sérült a könyöke, de ennek ellenére nagyon jól álltunk a második menetben. Sajnos ellenfele egy óvatlan pillanatban földre kerülés után mögé került és a nagy kesztyűvel innen már nem lehetett szabadulni. Elvesztettük az első helyet, de nem estünk kétségbe, hiszen az ezüstéremért még küzdhettünk!

Zsolti is kellően felmérgelte magát, amit átfordított higgadt kemény hozzáállásra. Ennek meg is lett a gyümölcse: testütéssel le k.o.-zta ellenfelét! Nagyon szépen csillog az ezüstérem!

A díjakat az élő legenda, Furkó Kálmán Karate mester, a felderítő század nyugalmazott ezredese, Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, Takács Attila dandártábornok, MH HFKP parancsnok, és más prominens személyek adták át.

Köszönjük az iskola igazgatónőjének és vezetőségének, hogy részt vehettünk első versenyünkön és képviselhettük az iskolát!

Készülünk a következő megmérettetésre, ami a Rendészeti kiképzők Országos bajnoksága lesz!

Felkészítő oktató: Serflek József