Karácsonyi társasjáték

Karácsonyi társasjáték

2022. december 16-án karácsonyi énekektől, versektől, vidám kacagástól volt hangos iskolánk rendezvényterme. A Mansfeld Galéria csodálatos kiállítása és egy nagy társasjáték pálya adott otthont a karácsonyi vetélkedőnek.

Ezt a vetélkedőt nem első ízben rendeztük meg, de most kissé felújítva, izgalmas, mozgalmas elemekkel dúsítva került megrendezésre. A 11.c osztályból Megyeri Réka, Tóth Krisztina és Sándor Krisztián vezették a játékot Nagy Katalin tanárnő segítőiként.

10 osztály jelentkezett a játékra, akik hol párban, hol két csoportra osztva vetélkedtek, szórakoztak.

Csak akkor kezdhették el a csapatok a vetélkedőt, ha együtt és hangosan elénekeltek egy vidám téli dalocskát.

A feladatok, kérdések a karácsonyi ünnepkört, a különböző nemzetek szokásait, karácsonyi témájú filmeket, zeneszámokat, irodalmi alkotásokat érintettek. Voltak azért a már szunnyadó, de még meglévő gyermeki fantáziát igénylő játékok is – képzeletbeli hógolyócsatát kellett utánozni, hóembert építeni abból, ami kéz alatt volt, eljátszani, hogy a fiúk megszánkóztatják az osztályfőnököt és a lányokat - ha már nincs ezidáig idén sem hó.

Akadt kézügyességet igénylő feladat is-hópelyheket kellett időre kivágni papírból, vagy helyesírási feladat- a magyar helyesírás szabályai szerint megírni egy ünnepi üdvözletet.

Nem hagytuk ki a magyar költők csodálatos verseit a témakörben- az osztályok verskedvelő tanulói előadták vagy felolvasták kedvenc karácsonyi versüket.

A feladatok jó megoldása után a csapatok dobókockával dobtak, és előre léphettek a játék pályáján. A pályán voltak segítő tényezők- „Finom lett a bejglid! Lépj a 45-ös mezőre!”; akadt hátráltatás is - „Eltörted a karácsonyfadíszt. Lépj vissza a Start mezőre!”

A végén mindenki eljutott a karácsonyfáig, ahol egy csillagszóró fényében együtt énekeltük a „Mennyből az angyal…” kezdetű karácsonyi éneket. Ezután boldog karácsonyt kívántunk egymásnak, majd visszatértek a tanulók a következő tanítási órára.

Jó volt játszani, együtt énekelni!
Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!