IKT technikák alkalmazása

IKT technikák alkalmazása az intézményi könyvtárban

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ebben az évben is megrendezte a fővárosi középiskolák és kollégiumok számára az „IKT technikák alkalmazása az intézményi könyvtárban” című versenyét.

A versenyre két kategóriában lehetett jelentkezni:
I. kategória: 9 – 10. évfolyamon tanulók,
II. kategória: 11 – 12. illetve 13. évfolyamon tanulók. Iskolánkat az idei tanévben is (immáron második alkalommal) négy csapat képviselte a II. kategóriában. Csapataink: 11.C. osztály csapata (Győri Antónia Xénia, Puskás Dóra, Oláh Renáta), 11. D. osztály csapata (Peti Zoltán Attila, Román Zsolt, Szepesi Zoltán), valamint a 12. B. osztályból két csapat (Baranyai Dániel, Barzó Roland, Borda Tibor, Járvás Tamás, Kántor Bence, Pálla Renátó).

A döntőbe 3 iskolai fordulót követően lehetett bejutni. Az iskolai fordulók során a „Retro Budapest – ’70-es, ’80-as évek a fővárosban” témakörrel kapcsolatban kellett feladatlapokat kitölteni, amelyekhez az iskolai könyvtár állománya és az „IKT” technikák alkalmazása nyújtottak segítséget.

A döntőbe két csapatunk is bejutott, a 11. D. osztály és 12. B. osztály egy csapata. A döntőben egy power point bemutatót kellett készíteni diákjainknak, ezt követően előadniuk azt a szakmai zsűri előtt, a power point bemutatók szabályainak (tartalom, előadásmód, időkeret, látvány, érdekesség, információgazdagság, felhasznált irodalom sokszínűsége) megfelelően. A bemutató elkészítéséhez a korábbi technikákat használhatták.

A 12. B. osztály csapata (Borda Tibor, Kántor Bence, Pálla Renátó) III. helyezést ért el a fővárosi középiskolák döntőbe került csapatai közül. Felkészítő tanárok: Pomázi Brigitta, Balogh Beáta.

[ Fotók a helyszínről... ]