Igaz-hamis történelmi vetélkedő 1848/49

Iskolánk történelmes munkaközössége 2020. január 8-án, a 213-as teremben megrendezte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére, az immáron hagyományossá váló igaz – hamis történelmi versenyt.

A verseny célja az volt, hogy a történelem tankönyvekből kihagyott érdekes tényeket mutassunk be a diákoknak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc témájában A célközönség, alapvetően a 11- 12. évfolyam volt, akik ezt a történelmi időszakot már tanulták. 41 diák vett részt a versenyen.

Fontosnak tartjuk, hogy a száraz történelmi tényeken túl érdekes ismeretekkel is gazdagítsuk a tanulókat, mely a későbbiekben arra ösztönözheti őket, hogy maguk is keresgéljenek az egyes történelmi események kapcsán különleges háttér-információkat. Ezáltal közelebb tudjuk hozni őket a történelem tantárgyhoz és be tudjuk nekik mutatni, hogy mi minden érdekes, meglepő különlegesség szövi át a történelmi eseményeket.

A kérdések összegyűjtésében a munkaközösség két tagja (Ledniczky Zsuzsanna, Nagy Zsuzsanna) szorgoskodott. A rengeteg összegyűjtött kérdésből 30-at válogattunk ki, melyet PowerPoint segítségével és képekkel szemléltetve mutattunk be a csapatoknak.

A helyezettek:

1. helyezett Ille Nikolett – Nagy Kadosa 12.E
2. helyezett Nagy Bálint – Ádám Alexander 11.B
3. helyezett Boros Zoltán – Balogh Szabolcs 11.C
3. helyezett Dorogi Dávid – Horváth Bánk 12.E
3. helyezett Polten László. Till Fruzsina 12.D

Történelmes Munkaközösség