Idegen nyelvi versenyek

Idegen nyelvi versenyek

November 16-án a német nyelvet tanuló diákok az Oktoberfest hagyományáról néztek meg egy filmet, majd a látottak és hallottak alapján feladatokat oldottak meg párban. A vetélkedő Hajasné Laczkó Hedvig és László Virág tanárnő irányításával nagyon jó hangulatban zajlott.

Helyezések:

  1. Szabó Eszter 10.R, Balczó András 10.D
  2. Horváth Barnabás 9.R, Kácsor Emília 9.R
  3. Domokos Klaudia 12.R, Olár Réka 13.K + holtversenyben Szabó Bence Péter 11.E

November 24-én az angol nyelvet tanuló diákok játékos vetélkedővel emlékeztek meg a Hálaadás napjáról. A tanulók 5 fős csoportokban versenyeztek Szilágyi Nóra tanárnő vezetésével.
A tanulók az ünnep keletkezésének történetével, valamint a hálaadás napi hagyományokkal, szokásokkal kapcsolatban olvastak el egy angol nyelvű szöveget, majd ennek alapján angol kérdéseket válaszoltak meg angolul, illetve egy keresztrejtvényt töltöttek ki. A versenyzők 2-5 fős csapatokban dolgoztak. Összesen 15 csapat indult a versenyen.

Helyezések:

  1. Fekete Martin, Király Bence 9.h
  2. Haga Gergő, , Keller Kristóf, Pelle Péter, Pénzváltó Márk 9.h, Hajdu Kinga 9.g
  3. Farkas Vivien 9.r, Kis Vivien, Körösi Viktória, Orosz Viktória, Szalmási Alexa 9.g

December 19-én vetélkedő helyett angol és német nyelvű karácsonyi műsorral készültünk, amit a Mansfeld-terem színpadán adtunk elő iskolánk tanulóinak, így minden diák tesztelhette a nyelvtudását.

A német nyelvet tanulók a „Zwei Euro für den Weihnachtsmann” című színdarabbal készültek, a jelenetet Hajasné Laczkó Hedvig tanárnő rendezésében a 10.DHR csoport tanulói adták elő nagyon ügyesen. A három helyszínt a díszletek - kandallós szoba, utcai pad, templomi szószék - tették látványossá, a darabban felcsendülő szép karácsonyi zene pedig meghitté varázsolta az ünnepet.

Az angol nyelvű műsort két különböző csoport tagjai adták elő a tizedik évfolyamból. Először Korbucz Nella tanárnő három tanítványa Andersen „A kis gyufaáruslány” c. meséjét elevenítette fel, a kislány égbe szálló lelkét paraván mögötti fény szimbolizálta. Benkő-Száraz Anna tanárnő három tanítványa első műsorszámként a „Twas the night before Chritmas” című verset adta elő, nagy sikerrel. Ezután egy Michael Bublé dalt énekeltek el a fiúk, ami igazán jó hangulatot teremtett. A vidám dalba a 10.D osztály angol és német nyelvet tanuló lányai egy táncos betétet csempésztek, még a közönség soraiból is beálltak közéjük táncolni a végén.