Hajó a láthatáron

Intézményünk új arculati képpel gazdagodik.

A most kialakítás alatt álló - rendészeti és honvédelmi képzéshez kapcsolódó - akadálypályához illeszkedve az Inter-Metal Recycling Kft. ügyvezetője, Vincze Gábor jóvoltából a feldolgozótelepről iskolánkba kerülhetett egy AN2 típusú aknamentesítő naszád. A naszád hulladék alumínium értéke 2,7 mFt. Valló Péter, Centrumunk kancelllárja támogatja a megvalósítást, segített a szállítás feltételeit biztosítani.

Jelenleg ilyen típusú felújított naszádok Budapesten, és a Balatonon is aktív szolgálatban vannak az MH1 Tűzszerész és Hadihajós Ezred kötelékében.

A naszádot iskolánk Tanműhelyének oktatói és tanulóink állítják helyre, helyezik majd olyan állapotba, hogy méltó emléket állítson a magyar folyami hadihajósoknak, és különleges kapocsként szolgálhasson Honvéd Kadét képzésünk és a Magyar Honvédség között.

A magyar folyami hadihajózással, a hadihajós alakulattal évtizedekre visszanyúló kiváló kapcsolatunk van. Modellező szakosztályunk segítségükkel építette meg a magyar hadihajók modelljeit, így az AM31 modelljét adományoztuk az alakulatnak. Aktív részesei vagyunk rendezvényeiknek, ünnepeiknek, mint ahogyan ők is rendszeresen fogadják tanulóinkat gyakorlatokon, bemutatóikkal részt vesznek szakmai napjainkon.

A szállítás folyamata képekben...