Gólyanap

Iskolánk évenként megrendezésre kerülő Gólyanapját is a vírushelyzethez igazítottuk idén.

2020. október 22-én, az őszi szünet előtti utolsó napon iskolánk 9-10-es osztályai részt vettek abban az érdekes vetélkedőben, amely tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. Velük párhuzamosan a 11-12. évfolyamosok Csepel történetével kapcsolatos mozgalmas játéknak voltak részesei.

Nagy öröm volt csoportosan kimozdulni az iskola falai közül, közben egy jót együtt sétálni az őszi napsütésben Csepelen.

A kilencedikesek készülődése már hetekkel megelőzte ezt a rendezvényt, hiszen közösen megoldandó feladatokat kaptak a Gólyanap alkalmából.

Közös megegyezés alapján meg kellett tervezniük az osztályuk címerét vagy zászlaját, egyedi maszkot készíteni, jelmondatot választani, a közösség szellemiségét tükrözendő és vírusűző versikét alkotni. Papírsárkányt készíthettek saját kezűleg is vagy előre gyártottat használhattak.

Mindezek mellett természetesen a játékos városnéző vetélkedőből is kivették a részüket.

Az iskolába visszaérkezve az osztályok bemutatták a focipályán a „sárkányaikat”, majd röptették is azokat. Öröm volt látni, ahogy a 14-15 éves kamaszok újra kisgyerekként futottak a színes sárkányokkal a napsütésben.

A kilencedikesek munkáinak megtekintése, osztályszintű bemutatkozásuk, eredményeik összegzése sajnos későbbre marad a digitális oktatás újra indulása miatt, de ha visszatérünk az iskola falai közé, még nagyobb örömmel látunk neki ennek az összegzésnek is.

Addig is jó egészséget és jó tanulást kívánunk minden kilencedikes és felsőbb évfolyamos diákunknak!

Köszönet a szervezésért, Nagy Katalin tanárnőnek.

Képek a gólyanapról...