Farsang 2020

Február 14-én ismét megrendezésre került iskolánkban az osztályok játékos farsangi vetélkedője.

Idén is nagy fejtörést okozott a rendezvényt megelőzően, hogy mi tegyen a vetélkedő témája. Néhány osztályfőnök összedugta a fejét, és most is Fráter Zsuzsanna tanárnő ötlete lelt támogatásra, mint az elmúlt évben. A 12.abx osztályfőnöke az 1920-as éveket javasolta alapötletnek. Ez többeknek is tetszett, hiszen bár ellentmondásos időszak a világtörténelemben, de nagyon színes és izgalmas időszak a kultúrában.

Azok az osztályok jelentkeztek, akik vállalták, hogy külső megjelenésüket az 1920-as évek divatjához, stílusához igazítják. Öt ilyen osztály volt- a 9.e (osztályfőnök Vonyigás István), a 10.g (osztályfőnök Simkó Melinda), a 10.c (osztályfőnök Dománné Telek Andrea), a 11.r (osztályfőnök Páncsity Zorica) és a 12.abx (osztályfőnök Fráter Zsuzsanna).

A kilencedikes fiúkat a kor nadrágtartó viselete ihlette meg, a tizenegyedikesek elegánsan öltöztek, mintha egy korabeli klubból léptek volna ki, de a tizenkettedikesek osztályfőnökükkel az élen a mutatós fejpántok és hosszú gyöngysorok segítségével idézték meg a korszellemet.

Tíz játékban párosával vettek részt az osztályok – mindenki játszott mindenkivel egyszer.

A Valentin-nap jegyében sor került szerelmes vers-párbajra; kidobós játékra, ahol piros szív alakú párna helyettesítette a labdát; legyezővel kellett váltóban labdákat terelgetni; rumbázva felhőkarcolókat építeni; vonatozni a „Megy a gőzös…” kezdetű dalocskára; a szerelemmel kapcsolatos szavakat gyűjteni; szerencsejátékban némi logikával pontokat gyűjteni; de a szokásos székhiányos zárójáték sem maradhatott el. Mindezek mellett a 2020 évszámból az osztály szellemiségének jegyében vidám rajzot, plakátot készíteni és totót kitölteni, amelyet iskolánk könyvtárosa Lengyel Dezső állított össze nagyon jól rátapintva a 20-as évek kultikus történéseire.

A játékot Nagy Katalin tanárnő szervezte a 12.c (Aknai Márk, Halasi Barnabás), a 12.e (Ilie Nikolett) és a 12.r (Balla Jázmin, Kecskeméty Dániel, Szabó Kinga) segítségével.

A zsűriben segítette az igazságos bíráskodást Vitányi Tímea és Lengyel Dezső, tanárok és Szántai Márk (12.c) a végzősök részéről.

A háromórás mókázás zenei aláfestését most is Asztalos Jenő tanárúr biztosította, amely nagyrészt korabeli magyar slágerek feldolgozásaiból állt. A zenék és videók kikeresésében és letöltésében segített Kranabeth Koppány Tibor (11.c).

A vetélkedő végén, iskolánk igazgatója, Herczeg Mária, hirdetett eredményt:

  1. helyezett – 11.r,
  2. helyezett -11.c és 10.g holtversenyben,
  3. helyezett- 12.abx,
  4. helyzett- 9.e.

Az eredményhirdetés végén jóízűen együtt falatoztak a résztvevők a Bajáki Diák-Sportkör Alapítvány által felajánlott szalagos farsangi fánkból.

Reméljük, hogy ez a délelőtt emlékezetes marad minden résztvevő számára!
Köszönet a szervezésért Nagy Katalin tanárnőnek!

A rendezvényen készült képeket a képtárban találjátok!