Első világháborús vetélkedő döntője

Az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola 2013/2014-es tanévben első alkalommal rendezte meg történelmi versenyét az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából
szakközépiskolák számára. A felhívás értelmében szakközépiskolánként két csapat indulhatott.

14 szakközépiskola 28 csapata között iskolánk is képviseltette magát. Baginé Kovács Katalin tanárnő csapata (Kontha Tímea, Gyurics Vivien, Kovács Sándor 12. AG.) és Balogh Beáta tanárnő csapata (Bodea Krisztián, Tóth Zoltán, Vida Zsolt 12. BE.) 4 fordulón keresztül az élmezőnyben haladva bejutottak a tanulmányi verseny döntőjébe, amelyet 2014. február 4-én rendeztek meg. Iskolánk volt az egyetlen szakközépiskola, amelynek mind a két induló csapata bejutott a verseny döntőjébe. A korábbi fordulókkal ellentétben – ahol gyakorlati és elméleti próbák váltották egymást – a döntőben már csak elméleti feladatok, tesztlapok megoldása várt a diákokra.

A végső megmérettetés jól szervezett, színvonalas környezetben zajlott. A tanulók érezhették a döntőben való részvétel jelentőségét. A versenyt Kun Szabó István dandártábornok, a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, Budapest helyőrségparancsnoka nyitotta meg és az elnöki feladatokat is ő látta el.

Az első három helyről kiszorultak ugyan diákjaink, de az addig nyújtott teljesítmény és a döntőben való szereplés is példátlan siker volt a számukra, amely maradandó élményt nyújtott.

Köszönet a felkészítő tanároknak: Baginé Kovács Katalin és Balogh Beáta tanárnőknek, akik időt és fáradtságot nem kímélve készítették fel csapatainkat és érték el ezt a nagyon szép diadalt, öregbítve iskolánk hírnevét!

Még egyszer gratulálunk nekik!

[+] Az eseményről fényképek is készültek...