„Ékes rovás” VII. versenykiírás

Ékes rovás

Hetedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is színvonalas pályamunkák érkeztek.

Az idei évben Fekete Istvántól választottunk szöveget, akinek születése 120. és halálának 70. évfordulójára emlékezhetünk. Az első fordulóban Fekete István: Szeptember c. versét várjuk beküldésre kézzel róva.

A szöveget mellékeljük, a rovásíráshoz irányadó szempontokat adunk. A szöveg bármilyen rovó eszközzel bármilyen íráshordozó anyagba megörökíthető. Képi illusztrációval (rajzzal, motivikus elemekkel) is lehet gazdagítani, de az nem pontozási alap jelen esetben. Rovás ábécéként javasoljuk a nemzetközi ISO rendszerben elfogadott betűkészletet. A rovás számok után szereplő kiegészítő jelkészletből a mélyhangrendű k betű szabályos használata elfogadott.

Feltételek:

  • Íróeszköz a rováshoz szabadon választható, az illusztráció bármilyen technikával készíthető, de nem kötelező! Általánosságban javasoljuk rajzlap használatát. Előre előkészített lap is hozható.
  • A4-es vagy A3-as formátumban kérjük a pályaművet beküldeni.
  • Segédeszközök (vonalzó, vonalazás, előre elkészített sorvezető stb.) használata megengedett.

Amire érdemes odafigyelni:

  • teljes szöveg összképe
  • szövegsorok harmóniája
  • betűk egyenletessége, stílusa
  • tévesztés, hiba, hiány

Határidő és postázási cím:

2020. március 2. (hétfő)
Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
1211 Budapest, Tanműhely köz 7. | Tel.: 06 1 276 66 77 - 118-as mellék

Kérjük, írják rá a borítékra: „Ékes rovás”, valamint a pályázó és iskolája pontos nevét és címét! Megkönnyíti a további tájékoztatás módját, ha e-mail címüket is mellékelik a pályamű hátoldalán.

Az első fordulóra beérkező pályamunkákból választjuk ki azokat versenyzőket, akiket behívunk a döntőre. A bejutottakat elektronikus úton értesítjük.

Mindenkinek sok sikert és jó versenyzést kívánunk!

A magyar munkaközösség tanárai nevében:
Várkonyi Csaba
varkonyi.csaba@wm-iskola.hu