Digitális oktatás

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A 484/2020 (XI.10.) Korm. rendelet és a szakképzésért felelős miniszter egyedi miniszteri határozat alapján november 11-től intézményünkben a közismereti és szakmai elméleti tanórákat on-line módon, a Google Classroom segítségével tartjuk meg.

A szakmai gyakorlati oktatás a külső gyakorlati helyeken az eddig megszokott módon folytatódik, ameddig ellenkező utasítás nem történik. A cégek saját hatáskörben döntik el, hogy képzéseik a jövőben on-line módon vagy az eddig megszokottaknak megfelelően végzik. Erről a tanulókat az osztályfőnök is és a cég is értesíteni fogja.

A tanulószerződéssel nem rendelkező tanulók gyakorlati oktatása a tanműhelyben és az arra kijelölt gyakorlati termekben zajlik, november 16. héttel kezdődően, meghatározott helyi óraterv szerint.

A szakmai gyakorlat során tömbösítve és kisebb létszámban lesznek a csoportok beosztva, mind nappali, mind esti képzések során. Az intézkedési tervnek megfelelően, a jogszabályokat és irányelveket szigorúan betartva kerülnek megtartásra az órák, kiegészülve a maszk használatának szigorúbb feltételeivel.

A foglalkozásokat továbbra is csak egészséges tanuló látogathatja. Megbetegedés esetén az osztályfőnököt haladéktalanul értesíteni kell.

Azon kollégiumi tanulók számára, a kollégium biztosítva lesz a gyakorlati oktatás napjaira, akik bejárása a gyakorlati oktatási helytől való távolság miatt otthonról semmiképpen nem megoldható.

Kérem a szülőket és diákokat is, hogy figyelmemmel kövessék honlapunkat, a fontosabb információk miatt. A szakmai órák helyi óraterve pénteken kerül megosztásra.

A szülők a classroom-on, a KRÉTA rendszeren és iskolánk hivatalos elérhetőségein keresztül kommunikálhatnak intézményünkkel. Elérhetőségeink a honlapon megtalálhatóak. https://wm-iskola.hu/kapcsolat

Vigyázzanak egymásra, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Herczeg Mária
igazgató