Digitális oktatás

Kedves Weisses Diákok!

A 1102/2020 (III.14) Korm. határozat alapján hétfőtől;

a) 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre;
b) a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében
ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik,
bb) a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A következő időszakban mindenkinek felelősségteljesen kell viselkednie, betartania a szabályokat, hogy a járvány terjedését megállítsuk. Az elkövetkezendő időszak nem vakáció, hanem az az időszak, amikor abból a „tantárgyból” vizsgáztok, hogy FELELŐSSÉG.

Mindannyiunk életében ez a periódus lemondásokkal jár, de közösen átvészeljük. A tanulás tovább folytatódik, csak más eszközökkel, más térben. Kérlek benneteket, hogy alakítsatok ki napi rutint. Legyen tanulásra alkalmas, csendes helyed. Időben ébredj, ne cseréld fel az éjszakákat a nappalokkal. Délelőtt, szüneteket tartva végezd el a feladataidat. A járványügyi előírásokat betartva levegőzz, de kerüld a társas érintkezést.

Mindenkinek segítünk, hogy sikeres évet zárjon, különös figyelmet fordítva az érettségi és az OKJ vizsgák előtt álló tanulókra.

A digitális órarendnek megfelelően legyetek elérhetőek a kontaktórák alkalmával. Intézményünk a Google tanterem ( Google Classroom ) alkalmazást használja a veletek való kapcsolattartásnál. Google fiók kell a belépéshez - ha nincs, akkor lehetőség van a fiók létrehozására. Kérlek benneteket jelezzétek, akinek ez bármilyen problémát okozna. Elérhetőségeink a honlapon megtalálhatóak. https://wm-iskola.hu/kapcsolat

Útmutató a Google Tanteremhez

A belépés után a jobb felső sarokban + jelre kattintva lehet jelentkezni a kurzusokra.

A kurzus kódját a tanárok fogják kiosztani vagy e-mailed alapján hívnak meg a csoportba.

A bal oldali menüben lesznek a felvett kurzusok és a Naptár a határidős feladatokhoz. A Tanuló teendői és a Beállítások, amiben az értesítési beállítások testre szabhatók.


Útmutató a Skype használatához

A Skype az élőszavas kommunikáció csatornája, ezzel szimulálhatjuk a tantermi előadásokat.

Letöltés után telepíteni szükséges. Skype használatához regisztráció szükséges, akinek van Skype vagy Microsoft fiókja, használhatja azt, akinek nincs, hozzon létre egy fiókot.

A kontakt óra linkjét a tanár fogja kiosztani.

Kedves Diákok! Elsősorban vigyázzatok magatokra, óvjátok szüleiteket és nagyszüleiteket, felelősségteljes magatartásotokkal! Próbáljatok a terheiken könnyíteni azáltal, hogy szorgalmasan végzitek feladataitokat, készültök a vizsgákra. Kérek mindenkit, vegye fel a kapcsolatot osztályfőnökével, amennyiben technikai vagy bármilyen segítségre szorul.

Az iskolába és gyakorlati helyekre ne menjetek hétfőtől! A cégeket, akikkel tanulószerződésetek van, már értesítettük. Vigyázzatok magatokra és készüljetek szorgalmasan!

Remélem hamarosan találkozunk,

Budapest, 2020. 03. 16.

Üdvözlettel:
Herczeg Mária
intézményvezető