Diáktúra Várostörténeti Verseny – Pesterzsébeti versenye

A Diáktúra Várostörténeti Verseny Pesterzsébeten megrendezésre kerülő versenye 2019.03.02 –án került lebonyolításra.

Iskolánkat két három fős csapat képviselte a 11.E osztályból.

Négy kategóriából mi a középiskolák kategóriájában vettünk részt. Itt 19 csapat szerepelt.

A versenyhez a tanulók kaptak egy térképet utcanevekkel, és egy 47 pontból álló feladatsort, minegyikhez kapcsolódó alkérdésekkel.

Nehezítette a megoldást, hogy a térképen nem voltak bejelölve az állomások és az útvonal sem, valamint a feladatlapon levő kérdéseket sem sorrendben adták meg. A feladatlapot csak úgy tudták kitölteni a tanulók, ha a Gubacsi lakóteleptől kezdve bejárták az összes helyszínt, amihez kapcsolódott a 47 pontos feladatsor. Így természetesen azok voltak előnyben, akik helyismerettel rendelkeztek /ők tudták a feladatlap alapján, hogy milyen sorrendben menjenek/. A versenyzők négy helyszínen kaptak pecsétet, az utolsót a célállomásnál, ami egyben a kiindulópont is volt, a Csili épületében.

A nehézségek ellenére a gyerekek élvezték a versenyt, és mindkét csapat megtette a tőle telhető maximumot, valamint megismerték a szomszédos kerületet, Erzsébetet. Készültek fényképek róluk és az egyes állomásokról, ezeket mellékelem.

További forduló nincs, az eredményeket ma kaptam meg. Ezek szerint az egyik csapat a középmezőnyben végzett /12. hely/, a másik pedig a pontszámaik alapján a 8. helyen, de sajnos időtúllépés miatt kiestek. Szoros volt a mezőny, hiszen az első 10 csapatból többeket csak pár pont választott el egymástól.

Az eredményektől függetlenül, én mindkét csapatra büszke vagyok, mert teljesen ismeretlen terepen becsülettel igyekeztek helytállni.

Nagy Zsuzsanna