A Diáksport Napja

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség 2006-ban indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amely közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. Minden év szeptember utolsó péntekén ünnepeljük közösen, mozgással a diáksport napot. Az idei tanévben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két vidéki iskola mellett Budapesten, a mi iskolánkban került megrendezésre az esemény.

Kiemelt vendégeként köszönthettük Balogh Gábor elnök urat, a Magyar Diáksport Szövetség elnökét, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok egykori öttusázót. Továbbá nagy-nagy szeretettel köszöntöttük Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok birkózót. A diákok nagyon várták már, hogy Lőrincz Tamás olimpiai bajnok itt legyen ezen a napon közöttük, és sok kérdéssel készültek. A kötetlen és vicces beszélgetés után Balogh Gábor elnök úrtól labdacsomagot vehetett át az intézmény képviseletében, két diákunk.

A bemelegítést megelőzte , Usain Bolt után szabadon, egy közös insta fotó. Ezután kezdetét vette a 120 perces mozgás és a 2021 méteres futás. Az iskola tanulói, osztályonként 14 állomást látogathattak meg, körforgásszerűen. Laser runon keresztül, íjászkodhattak, labdajátékokat próbálhattak ki vagy megnézhették ki ügyesebb a zsákbafutás terén. A színes programok, jó hangulatban teltek. Mindenki nagyon jól érezte magát és kellemesen elfáradtan térhetett haza.

Köszönjük Szőllős Eszternek és csapatának a lehetőséget és a profi szervezést. Külön dicséret illeti diákjainkat és a kollégákat az aktív részvételért.

Ha össze kellene foglalnom a sikereim titkát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.

Benedek Tibor

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.

Muhammad Ali

Képek a rendezvényről...

* A felvételeket a Magyar Diáksport Szövetség és az M1 készítette.