Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2019

Idén ismét megrendezték a XI., XXI. és XXII. kerületi általános iskolások, szakgimnáziumok és gimnáziumok számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság volt.

A felkészülést a csepeli tűzoltóság segítette.

A versenyzők nagy lelkesedéssel láttak hozzá a felkészüléshez. A versenyre négy diák jelentkezhetett. Mind a négy fő a rendészeti osztályokból kerültek ki: Mintál Olivér és Polten László a 11.D, a többiek a 11.R osztályból kerültek ki, Kántor Alex és Molnár Milán személyében.

A versenyt április 12-én rendezték meg. Reggeli után ismertette a nap programját Czifra Ferenc alezredes úr.

Nem kedvezett az időjárás, de ezzel nem törődve annál nagyobb lelkesedéssel fogtak hozzá a diákok a versenyfeladatokhoz.

Kilenc állomáson 18 csapat mérte össze tudását, ügyességét. Az állomások: katasztrófavédelmi teszt, elsősegélynyújtás, activity, sérült mentés, közlekedésbiztonság, ügyességi feladatok, puttonyfecskendő és túlélőcsomag, tűzvédelmi állomás, árvízi védekezés. A fiúk kedvelt állomásai voltak: honvédségi állomás, árvízi védekezés, activity, sérült mentése, puttonyfecskendő és túlélőcsomag.

A nagyszerű ebédet egy tűzoltóbemutató követte, ahol egy égő házból egy sérültet mentettek ki a tűzoltók emelődaru segítségével. Ezt az eseményt az eredményhirdetés követte.

Nagy izgalommal vártuk, vajon felkerültünk-e ismét a dobogóra.

Miután kihirdették a XI., XXI. és XXII. kerületi általános iskolák eredményeit, végre megtudhattuk, hogy a Weiss csapata a 2. helyen végzett.

Az eredménynek nagyon örültünk, mindenki boldogan és elégedetten tért haza!

Szép volt FIÚK!

Baginé Kovács Katalin

Képtár...