Angol-Német nyelvi vetélkedők

Angol nyelvi karácsonyi verseny

Nyelvi munkaközösségünk 2019. december 17-én megrendezte a Christmas Party című szokásos karácsonyi versenyét.

Idén tíz idegen ország karácsonyi hagyományainak világába kalauzoltuk el a diákokat. Különböző karácsonyi szokásokat kellett megjegyezniük a résztvevőknek egy angol nyelvű videofilm alapján, majd egy két oldalas feladatlapot kellett kitölteniük.

A diákok párokban jelentkezhettek, mely növelte magabiztosságukat, bár voltak néhányan, akik egyedül kísérelték meg a rekord megdöntését. Ahogy haladt előre a verseny, egyre nagyobb izgalom fogta el a tanulókat, hogy minél több pontot kaphassanak. Biztatták, segítették egymást.

A verseny népszerűségét és sikerét mutatta, hogy helyszínének a Mansfeld termet jelöltük ki, melyet szinte teljesen megtöltöttek a játékosok (kb. 60 fő).

A verseny eredménye:

# Osztály Pontszám
1. 11.D Lakatos István, Polgári Boldizsár 15
2. 12.E Dobes Dominik, Horváth Bánk 13
10.E Fekete Fanny, Hügel Károly, Bagin Patricia 13
13.H Rácz Alexandra, Eke Nikolett 13
3. 10.C Bán Krisztián, Márkus Csaba 10

Ezúton szeretnénk megköszönni Asztalos Jenő kollégánk segítségét is, aki a technika biztosításával nagymértékben hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához.

Örömmel állapítottuk meg, hogy a verseny nagy sikert aratott, így a jövőben is folytatni szeretnénk.

Német nyelvi karácsonyi verseny

A karácsonyi német versenyünket december 18-án tartottuk a 8. órában a Mansfeld teremben.

Két-három fős csapatokba rendeződtek a gyerekek, akiknek előszőr egy karácsonyi rövidfilmet kellet megnézniük, melyben egy riporternő kérdezte az utca emberét, hogy felismeri e a hozzávalók alapján a legismertebb német karácsonyi süteményeket-kekszeket.

A film közben megismerték a gyerekek a sütemények eredetét és visszautazhattak egy kicsit a különböző korokba, ahonnan ezek az édességek származtak.

A kisfilm végén egy tesztet kellett kitölteniük a tanulóknak. 18 kérdésből kellett kiválasztaniuk a megfelelő választ, ezzel bizonyítva, hogy megértették a kisfilmben elhangzott információkat.

Második feladatként egy romantikus német karácsonyi dalt hallgattak meg a diákok. A dal hallgatása közben a csapatoknak be kellett írniuk a hiányzó szavakat a dalszövegbe.

A dalt kétszer hallgathatták meg a diákok.

A verseny végén mindenki asztalán meggyújtottunk egy teamécsest, ezzel is ráhangolódva a karácsonyi ünnepekre.

A verseny helyezettjei:

# Osztály Pontszám
1. 9.C Szabadi Szabolcs, Györkös Levente 23/22
9.C Löringh Tamás 23/22
2. 10.E Tompisán Alexandra 23/19
3. Kunzer Kevin, Szénási Vivien 23/18
Nyelvi munkaközösség

Képtár...