Altisztképzés Másfél Évszázada - honvédelmi vetélkedő

Altisztképzés Másfél Évszázada - honvédelmi vetélkedő

2022. május 23-án a Stefánia Palotában került megrendezésre az Altisztképzés Másfél Évszázada honvédelmi vetélkedő döntője, amelyen az Iskolánkból két csapat képviseltette magát.

A vetélkedő három fordulóból állt, 20 csapat versengett és fordulónként vegyes (elméleti, gyakorlati) feladatokat kellett elvégezni a csapatoknak. Ami nagy kihívást jelentett a feladatok megoldásában, hogy az elméleti feladatok megtekintésére egyenként öt másodperc állt rendelkezésre, majd öt másodperc a válaszadásra, a gyakorlati feladatokra egyenként 150 másodperc, amely idő alatt fekvőtámaszt, felülést, és harctéri sérültek ellátását (három féle típusú kötözést) kellett bemutatni. Mind a két csapat tagjai fegyelmezetten, koncentráltan és összehangoltan végezték el a feladatokat, amelynek eredménye, két nagyon szép helyezés lett:

4. helyen végzett a Vak Bottyán honvéd kadét csapat, tagjai a 11.h. osztályból:
Kelényi Miklós-csapatkapitány, Szabados Martin, Dobrai Benjamin, Kovács Bálint
Felkészítő tanár: Gaszler István

7. helyen végzett a WM-21 honvéd kadét csapat, tagjai 9.H, 10.H. osztályból:
Turóczi Patrik-csapatkapitány, Fajth Bálint, Kovács Villő, Rajnai Marcell
Felkészítő tanár: Vitányi Timea

Mind a két csapat különdíjban is részesült: a Vak Bottyán csapat az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokától kapott meghívást egy élményrepülésre, a WM-21 csapat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokától kapott Debrecenbe meghívást egy élménynapra a lövészek közé.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak a szép teljesítményért!